אלונה ברקת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלונה ברקת
מדינה ישראלישראל ישראל
ידועה בשל בעלת הפועל באר שבע
מפלגה הימין החדש
בן זוג אלי ברקת
ברקת מתארחת במשכן הנשיא עם הפועל באר שבע לכבוד משחק "אלוף האלופים", 2016

אלונה בָּרְקַת (נולדה ב-24 ביוני 1969)[1] היא אשת עסקים ישראלית, והבעלים של קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע.

ביוגרפיה

נולדה בשם אלונה אקווע באשקלון, כבת בכורה מבין ארבעה ילדים ליוסף ותמר אקווע, שעלו לישראל מתימן במסגרת מבצע על כנפי נשרים. בגיל 14 עברה ללמוד במדרשיית עמליה שבירושלים. כעבור ארבע שנים, חזרה לעשות שירות לאומי בעיר הולדתה.

למדה באוניברסיטה העברית לתואר ראשון ושני בהיסטוריה של המזרח התיכון. במהלך לימודיה הכירה את אלי ברקת, אז סטודנט למתמטיקה ומדעי המחשב, ומאוחר יותר בעלהּ.

קריירה

בארצות הברית

ב-1996 עברה להתגורר בעמק הסיליקון בארצות הברית עם בעלהּ, שהפך לאיש עסקים. יחד עם אחיו, ניר ברקת, היו שני האחים מהמשקיעים הראשונים בחברת ההיי-טק צ'ק פוינט, והקימו את קרנות ההון סיכון BRM ו-IVN. בשמונה השנים שבהן התגוררה המשפחה בארצות הברית, החלה ברקת בפעילות בתחום הפילנתרופיה.

בין היתר, הפכה לחברת הנהלה בקרן IVN, שמימנה גם מיזמים חברתיים, והייתה פעילה בארגון איפא"ק ובפדרציה היהודית של סן פרנסיסקו.

הפועל באר שבע

ב-2004 שבה עם משפחתה לישראל. קשריה עם איש העסקים לוני הרציקוביץ', אז הבעלים של קבוצת הכדורגל מכבי תל אביב, הביאו אותה לשקול להיכנס עמו לשותפות במכבי תל אביב.

ברקת הייתה שותפה להקמת מכון מחקר באוניברסיטת תל אביב ביחד עם קרן רש"י, שם הכירה את אלי אלאלוף, מנכ"ל הקרן באותה תקופה ודמות ידועה בבאר שבע. אלאלוף שכנע אותה לרכוש את קבוצת הכדורגל של הפועל באר שבע, ששיחקה באותה עת בליגה השנייה בטיבה בארץ (הליגה הלאומית).

בקיץ 2007, שבועות ספורים לפני פתיחת העונה, הושלמה עסקת רכישת הקבוצה מידי הבעלים הקודם, אלי זינו, וברקת הפכה לאישה הראשונה בישראל שמשמשת כבעלים של קבוצת כדורגל[2]. בניהול הקבוצה שמה ברקת דגש מיוחד על מחלקת הנוער, על הפעילות החינוכית ועל החיבור לקהילה. במרץ 2010 הודיעה על עזיבת הקבוצה בתום העונה, לאחר שמספר אוהדים של הקבוצה ניסו לתקוף את מאמן הקבוצה, גיא עזורי[3]. כחודשיים לאחר מכן הודיעה כי חזרה בה, וכי היא נשארת בקבוצה, לאחר שראתה בקרב האוהדים שינוי מן הקצה אל הקצה[4].

בשנת 2017 הייתה לאחת מהזוכים בתואר יקיר באר שבע, שהוענק לה על-די ראש העיר.

חברת הנהלת הוועד האולימפי בישראל.

בפוליטיקה הישראלית

ב-2005 הצטרפה לתנועת "שובי"[5], תנועת נשים לעידוד יציאת צה"ל מעזה, הייתה שותפה לקבלת ההחלטות ואף תרמה אלפי שקלים לקידום המהלך[6].

ב-7 בפברואר 2019 הצטרפה למפלגת הימין החדש לקראת הבחירות לכנסת העשרים ואחת ושובצה במקום השלישי ברשימה[7] אך לא נבחרה לכנסת לאחר שמפלגתה לא עברה את אחוז החסימה.

חיים אישיים

מתגוררת עם בעלה אלי ברקת, ושלושת ילדיהם, בשכונת צהלה בתל אביב. גיסהּ (אחיו של בעלהּ) הוא חבר הכנסת וראש עיריית ירושלים לשעבר, ניר ברקת.

על פי דירוג פורבס, ב-2019 הונה של ברקת מוערך בשווי של כ-460 מיליון שקל[8].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלונה ברקת בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34048261אלונה ברקת