איקיזוקורי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איקיזוקורי
דג חי מוגש כסשימי
דג חי מוגש כסשימי

איקיזוקורי או איקזוקורייפנית: 生き作 או 活け造り מילולית: "מוגש חי") היא שיטה להכנת סשימי במסגרת דגים או מאכלי ים מוגשים כשהם חיים (בנוסף על היותם נאים - לא מבושלים).

הדגים או מאכלי הים נאכלים בשלמותם, או כאשר השף פורס אותם בעודם בחיים מבלי להרוג אותם, ומגיש אותם עם רוטב.

הסועד בוחר את הדג או הסרטן מאקווריום המסעדה, והמאכל מוגש לו מיידית. שיטת הגשה זו נחשבת כאכילת מוצר שהוא בשיא טריותו. המנה מעוטרת בזנגביל כבוש או באצות נורי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31950982איקיזוקורי