איל שנהב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: מכלולזציה והסרת תוכן פרסומי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: מכלולזציה והסרת תוכן פרסומי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
איל שנהב

איל שנהב (נולד ב-26 ביולי 1964) הוא עורך דין ישראלי, שותף בכיר במשרד עורכי דין GKH ושות', וראש מחלקת ההיי-טק במשרד. שנהב הוא דוקטור למשפטים והיה מראשוני חברי הסגל במרכז הבינתחומי הרצליה ושימש בתפקיד סגן דקאן בית הספר למשפטים. כיום הוא מרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ובמרכז הבינתחומי הרצליה.[1][2]

ביוגרפיה

שנהב נולד בירושלים. בגיל צעיר שהה מספר שנים עם הוריו באוניברסיטת אינדיאנה בארצות הברית בעת לימודי הדוקטורט של אביו, ד"ר יהודה שנהב. שנהב סיים את לימודי התיכון בבית הספר אליאנס בתל אביב (בשנת 1982), ושירת בצה"ל בחיל התותחנים. בתפקידו האחרון בשירות הסדיר שימש כעוזר קצין אג"ם קתמ"ר והשתחרר בשנת 1986.

שנהב למד לתואר ראשון במשפטים וסיים בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב בשנת 1990. תואר שני במשפטים בהתמחות מיסים למד באוניברסיטת NYU (המדורגת כמובילה בארצות הברית בתחום המיסים) וסיים את לימודיו בשנת 1992 והמשיך לתואר דוקטורט גם כן ב-NYU. בשנת 1995 קיבל תואר דוקטור במשפטים. נושא הדוקטורט שלו היה מדיניות המס של ארצות הברית ביחס להשקעות במדינות מתפתחות (US Tax Policy Regarding Investments in Developing Countries).

בשנים 1992-1996 היה שנהב עורך דין במשרד Davis Polk & Wardwell. במסגרת זו, עסק בתחום המיסוי ובעסקאות בינלאומיות. בפברואר 1996 הצטרף שנהב לסגל של בית הספר למשפטים במרכז הבינתחומי ובשנת 1998 מונה לסגן הדיקן של בית הספר למשפטים.

בשנים 1999-2001 היה שנהב שותף במשרד איתן, פרל, לצר, כהן צדק, בשנים 2002-2004 הקים את משרד איל שנהב ושות', עורכי דין. בשנים 2005-2007  היה שנהב שותף במשרד דנציגר קלגסבלד ושות' (ראש מחלקות מיסים והייטק במשרד). בינואר 2008 הקים שנהב (ביחד עם טל דנון שנהב ואורן בירן) את משרד שנהב ושות'. ביוני 2018 מוזגו משרד שנהב ושות' ומשרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות'.[3]

שנהב הוא חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 1991. בשנת 1992 עבר בהצלחה את בחינות הלשכה של מדינות ניו יורק.

שנהב מתמחה בייצוג קרנות הון סיכון וקרנות השקעה והקים עד היום עשרות קרנות השקעה שגייסו מיליארדי דולר. בין היתר הקים קרנות הון סיכון, קרנות פרייבט אקוויטי, קרנות גידור קרנות נדל"ן ועוד. לדוגמה מלווה שנהב את קרן סקויה (Sequoia) בפעילותה בישראל הכוללת גיוס חמש קרנות ועשרות הסכמי השקעה ומכירה, שנהב גם מייצג חברות הזנק רבות וליווה חברות רבות החל מהקמתן ועד להליכי מכירה או הנפקה (לרבות בישראל, ארצות הברית, אוסטרליה). שנהב מייצג שורה ארוכה של לקוחות, חברות ויחידים בתכנוני מס ותכנון של העברת עושר בין-דורי.

שנהב מכהן היום כיו"ר ועדת עורכי הדין ורואי החשבון של האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) המאגדת את משרדי עורכי הדין ורואי החשבון המובילים בישראל ובחו"ל.

שנהב מרצה בשורה ארוכה של מוסדות אקדמיים לרבות אוניברסיטת תל אביב    (הפקולטה למשפטים והפקולטה לניהול) והמרכז הבינתחומי (בית ספר למשפטים, בית ספר למנהל עסקים, בית ספר ליזמות ותוכנית Zell). בעבר לימד גם באוניברסיטת בר-אילן, המכללה למנהל והמרכז האקדמי למשפט ועסקים. 

שנהב הוא מומחה עולמי בתחום הון הסיכון והחדשנות, נתן הרצאות וייעץ למדינות כגון יוון ובלארוס בנושאים אלו.

שנהב הוא דירקטור מטעם הציבור בחברת בית ספר אליאנס.

שנהב נשוי לעורכת הדין טל דנון שנהב, גם היא שותפה במשרד עורכי הדין בו מועסק בעלה, מומחית בתחום המכרזים ופרויקטי התשתיות. לזוג שלושה ילדים והם מתגוררים בתל אביב.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ענת שיחור-אהרונסון, גם שנהב מקים משרד, באתר nrg‏, 2 באוקטובר 2007
  2. ^ ד"ר איל שנהב, באתר אוניברסיטת תל אביב
  3. ^ אתר למנויים בלבד אפרת נוימן, משרד גרוס רוצה לחזק את מחלקת ההיי-טק: מתמזג עם משרד הבוטיק שנהב ושות', באתר TheMarker‏, 4 ביוני 2018
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25399331איל שנהב