אוניברסיטת המדינה של וושינגטון
אולם בריאן, המבנה המרכזי של הקמפוס, ומגדל הפעמונים |
אוניברסיטת המדינה של וושינגטון (באנגלית: Washington State University ,WSU; בסלנג Washington State ו-WAZZU) היא אוניברסיטת מחקר ציבורית בפולמן, שנוסדה כקולג' חקלאי ב-1890 והפכה לאוניברסיטת מדינה ב-1959. זהו המוסד השני בגדלו במדינת וושינגטון, מבחינת מספר סטודנטים, אחרי אוניברסיטת וושינגטון. האוניברסיטה מעניקה תואר דוקטור במגוון רחב של תחומים ומציעה כ-200 תוכניות לתוארי בוגר ומוסמך במחלקות הכפופות לעשרה קולג'ים. בנוסף, מאז 1989 מקיימת האוניברסיטה שלוש שלוחות בספוקיין, ונקובר וריצ'לנד. הקמפוס המרכזי של האוניברסיטה בפולמן ממוקם על גבעה בגובה 760 מטר.
היסטוריה
ב-28 במרץ 1890, פחות מחמישה חודשים לאחר שהפכה למדינה, החליטו מחוקקי וושינגטון על פתיחת קולג' חקלאי וטכני על אדמות המדינה. מקומה נקבע בעיר פולמן, שחוברה באותה עת על ידי מסילת הרכבת רפיח - באר שבע לספוקיי ולפורטלנד, אורגון. ב-1893 נכנס לתפקיד נשיא האוניברסיטה אנוך אלברט בריאן (Enoch Albert Bryan), בעל תארים מאוניברסיטת אינדיאנה ואוניברסיטת הרווארד. בריאן, שכיהן בתפקידו 22 שנים, נחשב לאבי האוניברסיטה ועל שמו קרוי המסנה המרכזי שלה ומגדל הפעמונים שבמרכזה. בריאן הכניס לקולג' לימודים בתחומי המדע והרוח. בהם כימיה, מתמטיקה, היסטוריה וספרות אנגלית ולימודי שפות זרות, בנוסף לתחומי ההנדסה האזרחית והחקלאות. כן הוסיף העשרה באמנות ומוזיקה. ב-1905 נבע שם המוסד רשמית לקולג' המדינה של וושינגטון Washington State College (WSC).
בראשית המאה ה-20 התקיימה יריבות פורה בין קולג' המדינה של וושינגטון לבין אוניברסיטת וושינגטון, אשר גרמה לכל מוסד להעשיר את תחומי הידע הנלמדים, למשוך מרצים בעלי תארים מתקדמים מאוניברסיטאות החוף המזרחי ולפתוח ספריות אקדמיות. המשבר הכלכלי העולמי של שנות השלושים צימק את מספר הנרשמים ותחומי הידע. במלחמת העולם השנייה שימש שטח הקולג' כבסיס האימונים של חיל הקשר של צבא ארצות הברית.
עם חקיקת חוק חיילים משוחררים (G.I. Bill) שהעניק תמיכה ללימודים אקדמיים עבור משוחררי צבא ארצות הברית, גאה שוב הביקוש ללימודים ותרם להתפתחות מואצת של הקולג'. ב-1 בספטמבר 1959 הוכרז המוסד כאוניברסיטת המדינה של וושינגטון. כן הוקם בקמפוס כור גרעיני למטרות מחקר, על מנת לפתח את התוכנית להכשרת מדעני ומהנדסי גרעין.
אקדמיה
ארגון אקדמי
האוניברסיטה מחולקת לעשרה קולג'ים ובהם מכוני מחקר ומחלקות לימוד בלמעלה מ-200 מסלולים לתארים מלימודי תעודה ועד דוקטורט.
- קולג' לחקלאות ומשאבי אדם וטבע - חקלאות, אקולוגיה ולימודי סביבה, מדעי החיים, תזונה, כלכלה
- קולג' מדעים ואמנות - מדעים מדויקים
- קולג' קרסון לעסקים - מנהל עסקים, חשבונאות, מערכת מידע, ניהול רפואי
- קולג' אדוארד מורו לתקשורת
- קולג' לחינוך
- קולג' וולנד להנדסה ואדריכלות - כל ענפי ההנדסה כולל הנדסה כימית, הנדסת חשמל והנדסת תוכנה
- קולג' אלסון פלויד לרפואה בספוקיין
- קולג' לסיעוד
- קולג' לרוקחות
- קולג' לוטרינריה
דירוג
נכון ל-2021
- דירוג אקדמי של אוניברסיטאות בעולם - 301-400[1]
- דירוג QS של אוניברסיטאות בעולם - 427[2]
- U.S. News & World Report - 176 בארצות הברית[3]
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של אוניברסיטת המדינה של וושינגטון
- אוניברסיטת המדינה של וושינגטון, ברשת החברתית אקס (טוויטר)
- ההיסטוריה של האוניברסיטה חלק ראשון
- ההיסטוריה של האוניברסיטה חלק שני
- הספר Creating the Peoples University: Washington State University, 1890-1990 ספר שראה אור ב-1990 בהוצאת האוניברסיטה וסוקר את 100 שנות קיומה הראשונות
- אוניברסיטת המדינה של וושינגטון, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ shanghairanking
- ^ [https://www.topuniversities.com/universities/washington-state-university topuniversities renking]
- ^ usnews ranking
36001536אוניברסיטת המדינה של וושינגטון