אוחה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אוחה
מאכלים
סוג מרק

אוחהרוסית: уха)[1] הוא מרק רוסי העשוי מדגים[2] כשפמנון אירופי, זאב נהרות צפוני ואחרים. האוחה מכיל בדרך כלל גם פטרוזיליה, כרישה, תפוח אדמה, לענה דרקונית ושבת ריחני. נהוג לטבל אותו בפלפל שחור, זעפרן, אגוז מוסקט וזרעי שומר פשוט[3]. יש המוסיפים לאוחה גם טינקה ופרקה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אוחה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Fisherman's Soup - Ukha (Уха), Olga's Flavor Factory, ‏8 ביולי 2020 (באנגלית)
  2. ^ מרק דגים רוסי - אוחה, באתר xnet
  3. ^ Author Maria Ushakova, Ukha (Russian Fish Soup), Curious Cuisiniere, ‏18 בפברואר 2019 (באנגלית)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32026795אוחה