אוגוסט פושון
אוגוסט פליקס פושון (בצרפתית: Auguste Félix Fauchon; 1856–1939) היה שף, אופה-פטיסייה ואיש עסקים צרפתי ידוע בתחום המזון.
ביוגרפיה
אוגוסט פליקס פושון נולד באלון (Ellon), קלבדוס, הגיע לפריז ב-1885; החל את הקריירה שלו כשהסתובב בשווקים והציע פירות וירקות מביתו בנורמנדי ארבע עונות בשנה. בשנה שאחרי-כן הוא פתח בכיכר המדלן מעדניה שהציעה מוצרי מזון בעלי איכות גבוהה (מכולת, עופות, בשר, גבינות, עוגות וממתקים, יינות ואלכוהול), כולם מצרפת בלבד; את הלקוחות שהתעניינו ברכישת מוצרים אקזוטיים הוא הפנה לחברו הדיאר (Hediard).
נוכח הצלחת העסק שלו, הוא פתח מאפייה ב-1895 ושלוש שנים אחר-כך פתח את "חדר התה הגדול" בכיכר המדלן 24. ב-1900 השיק את המרתפים הגדולים של יינות-האיכות של חנויות פושון ברחוב רי דה לה קומט, ליד האינווליד. בין שתי מלחמות העולם פתח שירות קייטרינג. בזמן זה, פושון, גם נתן את שמו למיני קפה, שוקולדים, תה, וריבות; הללו נבחרו היטב ושוגרו ללקוחות בצרפת ומחוצה לה, בכך היה המותג הראשון של מזון יוקרה. לאחר מותו של מייסדה, החלה חנות פושון לרכוש מוצרי מזון יוקרתיים מארבעה קצוות תבל.
פושון הלך לעולמו בפריז.
לקריאה נוספת
- Larouse Gastronomique, Clarkson Potter, New York, 2001, page 473.
- ישראל אהרוני, במטבח הצרפתי, הוצאת מודן, תל אביב, 1995, עמ' 18–21.
קישורים חיצוניים
- האתר של פושון
- על פושון, בעכבר עולם
- רענן רוגל, מעדניית פושון בפריז חוגגת 120 שנות טעמים, "אכול ושאטו", 9.1.2006
- ערן אלדר, הכי טעים באירופה: המעדניות של(הקישור אינו פעיל), "מגלים", 31/08/2003
- על פושון, "טריפי"
- שאול מידן, מעדנייה מהאגדות בפריז(הקישור אינו פעיל), "גלובוסמן"
- תמי לויאב, עיר העוגות: 5 קונדיטוריות מומלצות בפריז, באתר ynet, 14 ביוני 2010
30238244אוגוסט פושון