אגס הלנה היפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אגס הלנה היפה
Poire belle Hélène
מאכלים
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים אגסים, גלידת וניל, שוקולד

אגס הלנה היפהצרפתית: Poire belle Hélène; נהגה: פואר בל אלן; בגרמנית: Birne Helene) הוא קינוח עשוי אגסים עלומים (אגסים שנשלקו בסירופ סוכר) המוגשים עם גלידת וניל וסירופ שוקולד.

בגרסאות פשוטות יותר מחליפים את האגסים העלומים באגסים משומרים ושקדים חתוכים.

הקינוח נחשב לאחד הקינוחים המפורסמים בעולם[1].

היסטוריה

הקינוח הומצא בשנת 1864 לערך, על ידי השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה[2].

המאכל נקרא על שם האופרטה "הלנה היפה" מאת ז'אק אופנבך[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מאכלי אגסים באתר "מטבח מקומי"
  2. ^ 2.0 2.1 היסטוריה של המאכל באתר "השולחן"
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29190947אגס הלנה היפה