אגס הלנה היפה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
אופן הגשה | קינוח |
מרכיבים עיקריים | אגסים, גלידת וניל, שוקולד |
אגס הלנה היפה (בצרפתית: Poire belle Hélène; נהגה: פואר בל אלן; בגרמנית: Birne Helene) הוא קינוח עשוי אגסים עלומים (אגסים שנשלקו בסירופ סוכר) המוגשים עם גלידת וניל וסירופ שוקולד.
בגרסאות פשוטות יותר מחליפים את האגסים העלומים באגסים משומרים ושקדים חתוכים.
הקינוח נחשב לאחד הקינוחים המפורסמים בעולם[1].
היסטוריה
הקינוח הומצא בשנת 1864 לערך, על ידי השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה[2].
המאכל נקרא על שם האופרטה "הלנה היפה" מאת ז'אק אופנבך[2].
קישורים חיצוניים
- אגס הלנה היפה באתר "השולחן"
- אופן הכנת "אגס הלנה היפה", סרטון באתר יוטיוב (בצרפתית)
- אופן הכנת "אגס הלנה היפה", סרטון באתר יוטיוב (בצרפתית (כתוביות))
הערות שוליים
- ^ מאכלי אגסים באתר "מטבח מקומי"
- ^ 2.0 2.1 היסטוריה של המאכל באתר "השולחן"
29190947אגס הלנה היפה