אבקת ביצים
אַבְקַת בֵּיצִים היא אבקה עשויה בלילת ביצים שיובשה לחלוטין, על פי רוב באמצעות ייבוש בריסוס.
היתרונות העיקריים של אבקת ביצים לעומת ביצים טריות הם משקלה הנמוך, וכפועל יוצא שטח אחסון קטן יותר, וחיי מדף ארוכים יותר, לרבות היעדר הצורך בקירור. ניתן להשתמש באבקת ביצים באפייה ללא צורך בהוספת מים, וכן להכנת ביצה מקושקשת וחביתה לאחר המסתה בנוזלים.
היסטוריה
פרסומות לאבקת ביצים הופיעו בארצות הברית בסוף שנות ה-90 של המאה ה-19, ובספרות מוזכרת אבקת ביצים כמרכיב עיקרי של בישול במחנה כבר בשנת 1912.
השיטה המודרנית לייצור אבקת ביצים פותחה בשנות ה-30 של המאה ה-20 על ידי יצרנית העוגות, חברת אלברט גרנט ושות' מלונדון, עת עובד של החברה הבין שבלילת הביצים שהחברה ייבאה מסין הכילה 75% מים. מפעל ניסיוני לייבוש בהקפאה נבנה, ולאחר הצלחת הניסוי הוקם מפעל בסינגפור לעיבוד ביצים מסין. המפעל הועבר לארגנטינה עם התגברות רוחות המלחמה. בזמן מלחמת העולם השנייה הסירה ממשלת בריטניה את הפטנט משיטת ייבוש הביצים, וספקים רבים אחרים נכנסו לשוק, בפרט בארצות הברית.
במהלך המלחמה נעשה שימוש באבקת ביצים בממלכה המאוחדת כחלק ממדיניות קיצוב. בדומה לכך, גם בתקופת הצנע בישראל נעשה שימוש נרחב באבקת ביצים, לרבות כרזות לשכנוע הציבור לצרוך אבקת ביצים במקום ביצים טריות.[1]
מאפיינים
ישנם שלושה סוגים של מוצרי אבקת ביצים: אבקת ביצים שלמות, אבקת חלבונים ותערובת אבקת ביצים הכוללת גם אבקת חלב ושמן צמחי.
לאבקת ביצים יש חיי מדף של 5–10 שנים כשהיא מאוחסנת ללא חמצן בסביבת אחסון קרירה.[2]
ראו גם
קישורים חיצוניים
- תיקי גולן, אין ביצים? יש אבקת ביצים, באתר ynet, 1 באפריל 2020
- דנה בר-אל שוורץ, הכנו חביתה מאבקת ביצים, וזה מה שיש לנו להגיד, באתר מאקו, 10 באפריל 2020
הערות שוליים
- ^ עמית נאור, בפעם הקודמת שעמדנו בתור למכולת: כך זה נראה בתקופת הצנע, "הספרנים": בלוג הספרייה הלאומית, 31 במרץ 2020
- ^ Powdered Eggs, USA Emergency Supply (באנגלית)
37821562אבקת ביצים