אביטל שריפט
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: קטעים ארוכים בקטע מועתקים מידיעה זאת. פירוש הדבר, הפרה של זכויות יוצרים. |
ד"ר אביטל שריפט (Avital Schrift) היא מנהלת מפעל טילים בחטיבת מערכות טילים וחלל של התעשייה האווירית לישראל, כלת פרס בטחון ישראל לשנת 2003, על חלקה בפיתוח מערכת טילי "חץ".
ביוגרפיה
את שירותה הצבאי החלה שריפט כעתודאית בחיל הים. סיימה בהצטיינות יתרה תואר ראשון (B.Sc.) בהנדסת חשמל בטכניון, במסגרת העתודה האקדמאית. בעלת תואר שני (M.Sc.) בהנדסת חשמל בטכניון. סיימה תואר דוקטור (Ph.D.) במחלקה למתמטיקה שימושית ומדעי המחשב במכון ויצמן למדע, במעבדה של פרופסור עדי שמיר (ממציא אלגוריתם ההצפנה של RSA). עבודתה זכתה לפרסומים אקדמיים בכנסים ובירחונים מדעיים.[1]
שריפט החלה את דרכה בשוק העבודה בתל אביב ב-1991 באלתא מערכות, חטיבה וחברת בת של התעשייה האווירית, כמהנדסת המערכת הראשונה של מכ"ם "אורן ירוק", המהווה חלק ממערכת נשק חץ. על עבודתה זו זכתה ב-2003 בפרס בטחון ישראל. עבדה כמהנדסת המערכת של מכ"מי "אורנים" ונגזרותיהם במשך שנים רבות. ב-2005 עמדה בראש מינהלת מערכות הגנה אווירית באלתא.
ב-2010 מונתה שריפט לסגנית מנהל מפעל משגב, העוסק בפיתוח וייצור מערכות לגילוי, התרעה, איכון ועקיבה ליישומי יבשה וים. בנוסף, שריפט הייתה חלק מפיתוח הטיל "הארופ" (Harrop) - טיל חסכוני בדלק ובכוח האדם שיכול להישאר באוויר עד שש שעות; במהלך פרק זמן זה, הטיל מתנהג כמו כלי רכב בלתי מאויש, הידוע גם כמזל"ט. מצלמה קטנה בקצה הקדמי שלו משדרת בשידור חי אל חדר הבקרה, שבו מפעיל יכול לעקוב אחר המיקום שלו, לשנות את מסלולו, ולשנות את היעד במידת צורך. טיל זה יכול להישלח לאזורים לא מוכרים, ומעבר לשימוש בליסטי הוא משמש גם להרתעה וסיור. הטיל נמכר ותפעולי בישראל ובחו"ל.[2]
בנוסף, שריפט עברה לימודי הכשרה בניהול במסגרת הכשרת עתודת נשים לתפקידי דירקטוריות באוניברסיטת תל אביב. מאז המשיכה להתקדם בסולם הדרגות בתעשייה האווירית. היא ניהלה פרויקטים שונים ומסווגים המשתייכים לחטיבת הטילים והחלל.
שריפט נשואה ואם ל-2 ילדים.
קישורים חיצוניים
- יובל אזולאי, ד"ר אביטל שריפט מפתחת את "המל"ט המתאבד" המהפכני, באתר גלובס, 17 בספטמבר 2014
הערות שוליים
25049526אביטל שריפט