בחירות בממלכה המאוחדת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: הערך תורגם מאנגלית ומכיל שגיאות ומשפטים לא מובנים רבים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: הערך תורגם מאנגלית ומכיל שגיאות ומשפטים לא מובנים רבים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
סמל הממלכה המאוחדת
ערך זה הוא חלק מסדרת
ממשל ופוליטיקה של הממלכה המאוחדת

בממלכה המאוחדת קיימים חמישה סוגים של מערכות בחירות: בחירות לבית הנבחרים הבריטי (המכונים בדרך כלל "בחירות כלליות"), בחירות לפרלמנט ולאספות המפוזרות, בחירות מקומיות, בחירות לראשות העיר ובחירות למפכ"ל המשטרה. בכל אחת מאותן קטגוריות, ייתכנו גם בחירות משנה. הבחירות נערכות ביום הבחירות, שהוא בדרך כלל ביום חמישי. מאז העברת חוק הפרלמנטים לתקופה קצובה – 2011 לבחירות הכלליות, כל חמשת סוגי הבחירות מתקיימות לאחר תקופות קצובות, אם כי בחירות מוקדמות לפרלמנט ולאספות והפרלמנטים המפונים יכולות להתרחש במצבים מסוימים. חמש מערכות הבחירות בהן נעשה שימוש הן: מערכת הריבוי של החבר היחיד[דרושה הבהרה] (בחירות בשיטה הרובנית), מערכת הריבוי הרב-חברים, ההצבעה היחידה הניתנת להעברה, מערכת החברים הנוספת וההצבעה המשלימה.

רישום בחירות

המספר הכולל של שמות בבריטניה המופיעים בפנקסי הבחירות שפורסמו ב-1 בדצמבר 2010 בהתבסס על התאריך 15 באוקטובר 2010 היה 45,844,691[1].

הזכאות להירשם

באנגליה ובווילס, כל מי שגילו הוא 18 ומעלה ביום הקלפי[2] ואשר הוא אזרח של הממלכה המאוחדת[3] יכול להגיש בקשה לפקיד רישום הבחירות באזור הרשות המקומית בה הם מתגוררים עם "מידה ניכרת של קביעות"[4] שיירשם בפנקס הבחירות של אותו אזור.

בסקוטלנד, העומד בדרישות הלאום, או שמחזיק בדרך כלשהי ברשות להישאר (מוגבלת או בלתי מוגבלת) בבריטניה[5] אשר יהיה בן 16 ומעלה ביום פתיחת הקלפי, יכול להירשם להצבעה, שכן גיל ההצבעה בפרלמנט הסקוטי ובבחירות המקומיות הוא 16. עם זאת, המצביעים בסקוטלנד מתחת לגיל 18 אינם מורשים להצביע בבחירות הכלליות של הפרלמנט האירופי ובבריטניה[6].

אדם עדיין יכול להירשם בכתובת הרגילה שלו אם הוא ייעדר זמנית (למשל: מחוץ לעבודה, בחופשה, במגורי סטודנטים או בבית חולים)[7]. אדם שיש לו שני בתים (כמו סטודנט באוניברסיטה שיש לו כתובת זמן קבוע ומתגורר בבית בחופשות) יוכל להצביע בשתי הכתובות כל עוד הוא לא נמצא באותו אזור בחירות[8] (אם כי בוחר יכול להצביע רק פעם אחת בכל בחירה או משאל עם יחיד).

בנוסף, כדי להופיע במרשם הבחירות, על המועמדים להחזיק ברשות כניסה או להישאר בבריטניה או שלא לדרוש חופשה בתאריך בקשתם ואף מועמד אינו רשאי להיות אדם מורשע. עצור בכלא או בבית חולים לחולי נפש (או בכלל, אחרת הם יהיו מעוכבים) או אדם שנמצא אשם משחיתות ועשייה בלתי חוקיות מסוימות.

הליך הרישום

בבריטניה, רוב האלקטורים, נרשמים במהלך הקופה השנתית, שקציני רישום הבחירות מחויבים לערוך מדי שנה בין אוגוסט לנובמבר. טופסי קנבס נשלחים לכל משקי הבית, ויש להחזירם, אחרת ניתן להטיל קנס של 1000£. אדם אחד במשק הבית חייב לאשר את פרטי כל התושבים שהם נבחרים קיימים, הכוללים הוספה או מחיקה של תושבים שעברו להתגורר או זכאים להירשם להצביע.

בין דצמבר לתחילת אוגוסט חל הליך הרישום המתגלגל. יש להגיש את הבקשות באופן פרטני (בניגוד לטופסי הקופסה השנתיים בהם אדם אחד אחראי על רישום כל הזכאים במשק בית) באמצעות טופסי רישום הזמינים בקציני רישום הבחירות המקומיים או באתר ועדת הבחירות. אף על פי שאין צורך בהוכחת זהות או כתובת בעת הגשת הבקשה, קצין רישום הבחירות יכול לדרוש מהמבקש למסור מידע נוסף אודות גילו של המבקש, לאום, מקום מגוריו והאם הם נפסלים או לא ו / או "ראיות" להוכחה. גיל המבקש ו / או אזרחותו. ניתן להחזיר טופסי בקשה לקצין רישום הבחירות המקומי בדואר, בפקס או בדואר אלקטרוני כקובץ מצורף סרוק.

החל מיוני 2014, כחלק ממדיניות הממשלה בברירת מחדל דיגיטלית, המצביעים באנגליה ובווילס יכולים להירשם למערכת הבחירות באופן מקוון.

בוחרים בקטגוריה מיוחדת אינם נרשמים באמצעות הליך השטיפה השנתי. במקום זאת, הם מגישים בקשות בכל עת במהלך השנה ועליהם לחדש את בקשת הבחירות שלהם מעת לעת (כל שנה לבוחרים ומצביעים מעבר לים עם הצהרה על קשר מקומי וכל שלוש שנים עבור מצביעי שירות).

מרשם הבחירות

לכל מועצה מחוזית או רשות יחידה יש מרשם בחירות אשר נערך על ידי קצין רישום הבחירות, המפרט את כל האלקטורים הרשומים. מרשם הבחירות מכיל את השם, הכתובת המזכה ומספר הבחירות של כל בוחר רגיל, את שמו של כל בוחר בקטגוריה מיוחדת (כגון מצביעי שירות) ואת מספר הבחירות של כל בוחר אנונימי. כל בוחר שעדיין לא היה בן 18 בעת ההרשמה אצטרך להדפיס גם את תאריך הלידה שלו. מרשם הבחירות של כל מחוז מחולק לרשמים נפרדים לכל מחוז קלפי.

מכיוון שהזיכיון[דרושה הבהרה] שונה בין מצביעים בודדים, ניתן להציב סמנים שונים לצד שמות הבוחרים כדי לזהות באילו בחירות הם זכאים להצביע. אזרחי האיחוד האירופי שאינם אזרחי חבר העמים או אירים מקדים את כניסתם עם האות G (כלומר הם יכולים להצביע רק בבחירות לרשויות המקומיות) או לאות K (כלומר, הם יכולים להצביע רק בבחירות לפרלמנט האירופי ולרשויות המקומיות). לקידום נבחרים בחו"ל נקראת האות F, כלומר הם יכולים להצביע רק בבחירות לפרלמנט באירופה ובבריטניה. חברי בית הלורדים המתגוררים בבריטניה קודמים לאות L, כלומר הם יכולים להצביע רק בבחירות לפרלמנט האירופי ולרשויות המקומיות, ואילו עמיתים שהם נבחרים מעבר לים קודמים לאות E, המציינים שהם יכולים רק להצביע בבחירות לפרלמנט האירופי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Office for National Statistics: UK Electoral Statistics 2010". אורכב מ-המקור ב-24 באוגוסט 2011. נבדק ב-2011-04-16. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Representation of the People Act 1983, Section 4(5)
  3. ^ Sections 4(1)(c) and 4(3)(c), Representation of the People Act 1983
  4. ^ "The Electoral Commission: Electoral registration in Great Britain" (PDF). נבדק ב-2011-01-05.
  5. ^ "Right to vote extended". Scottish Government. 2020-02-20. נבדק ב-2020-02-21.
  6. ^ Registering to vote and the electoral register electoralcommission.org.uk, accessed 4 January 2016
  7. ^ "The Representation of the People (Form of Canvass) (England and Wales) Regulations 2006, Schedule Part 1". www.legislation.gov.uk.
  8. ^ "I have two homes. Can I register at both addresses?". The Electoral Commission. נבדק ב-2011-01-05.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בחירות בממלכה המאוחדת34438338Q918346