אנטרקוט: הבדלים בין גרסאות בדף
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מוסיף והולך (שיחה | תרומות) מ גרסה אחת של הדף wikipedia:he:אנטרקוט יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי |
עידכון מויקיפדיה גירסה 26027380 |
||
שורה 1: | שורה 1: | ||
[[קובץ: | [[קובץ:Angus Organic Entrecote.jpg|שמאל|ממוזער|250px|נתח אנטרקוט]] | ||
'''אַנְטְרֶקוֹט''' (מ[[צרפתית]] '''Entrecôte''' - "בין הצלעות"; בעברית: '''ורד הצלע''') הוא מונח המשמש ב[[המטבח הצרפתי|מטבח הצרפתי]] המסורתי בפרט, ובמאכלי [[בשר בקר]] בכלל, ל[[אומצה]] או ל[[רוסטביף|צלי]], שמקורם בבשר שבין [[צלעות]] ה[[בקר]]. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש"). | '''אַנְטְרֶקוֹט''' (מ[[צרפתית]] '''Entrecôte''' - "בין הצלעות"; בעברית: '''ורד הצלע''') הוא מונח המשמש ב[[המטבח הצרפתי|מטבח הצרפתי]] המסורתי בפרט, ובמאכלי [[בשר בקר]] בכלל, ל[[אומצה]] או ל[[רוסטביף|צלי]], שמקורם בבשר שבין [[צלעות]] ה[[בקר]]. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש"). | ||
שורה 14: | שורה 14: | ||
[[קטגוריה:ביטויים בצרפתית]] | [[קטגוריה:ביטויים בצרפתית]] | ||
[[קטגוריה:נתחי בשר]] | [[קטגוריה:נתחי בשר]] | ||
{{וח}} | |||
{{מיון ויקיפדיה|דף=אנטרקוט|גרסה=26027380}} |
גרסה מ־21:19, 12 בדצמבר 2019

אַנְטְרֶקוֹט (מצרפתית Entrecôte - "בין הצלעות"; בעברית: ורד הצלע) הוא מונח המשמש במטבח הצרפתי המסורתי בפרט, ובמאכלי בשר בקר בכלל, לאומצה או לצלי, שמקורם בבשר שבין צלעות הבקר. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש").
נתח אנטרקוט מסורתי מכיל רקמת שריר, עוביו כשלושה סנטימטרים ומשקלו בין 400 ל-500 גרם. עם זאת, כיום משמש המושג גם לנתחי בשר אחרים, שנלקחו, לדוגמה, מצידה האחר של הצלע, ומשקלם אינו אחיד.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- יפה עירון-קוץ, האנטרקוט של פריז: רשמים ומתכונים, באתר ynet, 16 במרץ 2012

אנטרקוט26027380