אנטרקוט: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ גרסה אחת של הדף wikipedia:he:אנטרקוט יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי
עידכון מויקיפדיה גירסה 26027380
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Traditional entrecôte (rib-eye steak).jpg|שמאל|ממוזער|250px|נתח אנטרקוט]]
[[קובץ:Angus Organic Entrecote.jpg|שמאל|ממוזער|250px|נתח אנטרקוט]]
'''אַנְטְרֶקוֹט''' (מ[[צרפתית]] '''Entrecôte''' - "בין הצלעות"; בעברית: '''ורד הצלע''') הוא מונח המשמש ב[[המטבח הצרפתי|מטבח הצרפתי]] המסורתי בפרט, ובמאכלי [[בשר בקר]] בכלל, ל[[אומצה]] או ל[[רוסטביף|צלי]], שמקורם בבשר שבין [[צלעות]] ה[[בקר]]. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש").
'''אַנְטְרֶקוֹט''' (מ[[צרפתית]] '''Entrecôte''' - "בין הצלעות"; בעברית: '''ורד הצלע''') הוא מונח המשמש ב[[המטבח הצרפתי|מטבח הצרפתי]] המסורתי בפרט, ובמאכלי [[בשר בקר]] בכלל, ל[[אומצה]] או ל[[רוסטביף|צלי]], שמקורם בבשר שבין [[צלעות]] ה[[בקר]]. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש").


שורה 14: שורה 14:
[[קטגוריה:ביטויים בצרפתית]]
[[קטגוריה:ביטויים בצרפתית]]
[[קטגוריה:נתחי בשר]]
[[קטגוריה:נתחי בשר]]
{{וח}}
{{מיון ויקיפדיה|דף=אנטרקוט|גרסה=26027380}}

גרסה מ־21:19, 12 בדצמבר 2019

נתח אנטרקוט

אַנְטְרֶקוֹטצרפתית Entrecôte - "בין הצלעות"; בעברית: ורד הצלע) הוא מונח המשמש במטבח הצרפתי המסורתי בפרט, ובמאכלי בשר בקר בכלל, לאומצה או לצלי, שמקורם בבשר שבין צלעות הבקר. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש").

נתח אנטרקוט מסורתי מכיל רקמת שריר, עוביו כשלושה סנטימטרים ומשקלו בין 400 ל-500 גרם. עם זאת, כיום משמש המושג גם לנתחי בשר אחרים, שנלקחו, לדוגמה, מצידה האחר של הצלע, ומשקלם אינו אחיד.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנטרקוט בוויקישיתוף
באדום - מיקום הנתח
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אנטרקוט26027380