Sega Saturn

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Sega Saturn
Sega-Saturn-Console-Set-Mk1.jpg
Sega-Saturn-JP-Mk2-Console-Set.jpg
סוג קונסולת משחקים
דור תקופת הדור החמישי
יצא לראשונה

22 בנובמבר 1994 (יפן)
11 במאי 1995 (צפון אמריקה)
8 ביולי 1995 (אירופה)

8 ביולי 1995 (אוסטרלאסיה)
הפסקת הייצור

צפון אמריקה: 1998 אירופה: 1998

יפן: 2000
מדיה CD-ROM, CD+G
אחסון RAM
שירותים אונליין Sega NetLink
יחידות שנמכרו בכל העולם: 9.26 מיליון יחידות שנמכרו
המשחק הנמכר ביותר Virtua Fighter 2 1.7 מיליון ביפן

Sega Saturn (סגה סאטורן) היא קונסולת משחקי וידאו שהושקה על ידי SEGA לראשונה ביפן ב-22 בנובמבר 1994, ובאירופה ב-11 במאי 1995 כיורשת של ה-Sega Megadrive/Genesis המצליחה. ייצור המערכת הופסק בשנת 1998 בצפון אמריקה, באירופה, באוסטרליה ובאסיה. ובשנת 2000 ביפן.

למרות פופולריות הקונסולה ביפן, היא לא זכתה בנתח שוק דומה בצפון אמריקה ובאירופה לעומת הסוני פלייסטיישן והנינטנדו 64, המתחרות העיקריות שלה. אחת לסיבות כישלונה היה המשחק Sonic X-treme, שבוטל בעקבות בעיות בחברה ובגלל ביטולו, יצאה גרסת סאטורן למשחק המגה דרייב Sonic 3D Blast כמו גם המשחק Sonic R לסגה סאטורן.

משחקים

חלק גדול מספריית המשחקים של הסאטורן הגיע מפורטים של משחקי ארקייד, ביניהם ניתן למצוא את Daytona USA, The House of the Dead, Sega Rally, Fighting Vipers, משחקי סדרת Virtua Fighter, סדרת Virtua Cop ועוד.

מלבד אלו, הפורטים של משחקי המכות הדו-ממדיים של Capcom כמו Darkstalkers 3, Marvel Super Heroes, X-Men vs. Street Fighter ו-Street Fighter Alpha 3, היו ידועים באיכותם ונאמנותם למקור.

משחקים אקסקלוסיביים פופולריים אחרים לסאטורן כוללים את Panzer Dragoon Saga, Guardian Heroes, Nights Into Dreams, Shining Force III, Burning Rangers, Radiant Silvergun ו-Saturn Bomberman.

משחקים רבים שעשו את הקונסולה פופולרית ביפן לא קיבלו הוצאה גם במערב, כמו Grandia, Lunar: Silver Star Story Complete, Policenauts, סדרת Sakura Wars ועוד.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Sega Saturn בוויקישיתוף
  • אתר SegaSaturn.co.uk (באנגלית)


Gorilla-thinclient.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא טכנולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0