Nature

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Nature
שער הגיליון
שער הגיליון

Nature הוא כתב עת מדעי רב תחומי בריטי, שפורסם לראשונה ב-4 בנובמבר 1869[1]. כתב עת זה הוא מהוותיקים ומהמפורסמים ביותר בעולם, ובשנת 2018 הוא אף היה כתב העת המדעי המצוטט בעולם אשר יוחס לו אימפקט פקטור של 43.070[2]. הסטנדרטים הגבוהיים אותם קובעים העורכים של כתב העת גורמים לכך שפחות 8% מהמאמרים אשר מוגשים לעיתון לבסוף מתקבלים אליו[3].

אף על פי שמרבית כתבי העת המדעיים כיום מצומצמים לנושאים מסוימים, Nature ייחודי (יחד עם כתבי עת שבועיים אחרים כדוגמת Science ו-PNAS) ועדיין מפרסם מאמרי מחקר מקוריים במגוון רחב של תחומים מדעיים. ברוב תחומי המחקר המדעי, רבות מן ההתקדמויות החדשות החשובות מדי שנה מפורסמות כמאמרים או מכתבים ב-Nature. בין פריצות הדרך המדעיות הרבות שפורסמו ב-Nature: גילויי קרני ה-X, מבנה הסליל הכפול של ה-DNA והחור באוזון. באסטרונומיה וקוסמולוגיה פיזיקלית רוב ההתקדמויות הרציניות מפורסמות בכתבי עת מומחים, אך לעיתים קרובות מפורסמים ב-Nature מכתבים למטרות פרסום, ובמיוחד כדי לקבל תשומת לב מהתקשורת.

קהל היעד העיקרי של כתב העת הוא מדעני מחקר, אך סיכומי המאמרים והמאמרים המתלווים הופכים רבים מן המאמרים החשובים ביותר למובנים למדענים מתחומי דעת שונים מתחום הדעת אליו משתייך המאמר, ולציבור הרחב.

ככתבי עת מדעיים מקצועיים אחרים, המאמרים המפורסמים עוברים תהליך של ביקורת עמיתים לפני הפרסום. עם זאת, ב-Nature המאמרים המוצעים עוברים תהליך ניפוי ראשוני על ידי העורך והם נשלחים לביקורת רק אם מוחלט שהם מטפלים בנושא אקטואלי או שהם פורצי דרך במידה מספקת בנושא לא רגיל. כתוצאה מכך רוב המאמרים המוצעים נדחים ללא ביקורת.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Nature בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Huxley, T. H. (1869). Nature: aphorisms by Goethe. Nature, 1, 9-11.
  2. ^ "Nature". 2018 Journal Citation Reports. Web of Science (Science ed.). Clarivate Analytics. 2019.
  3. ^ "Getting published in Nature : For authors and referees : Nature". nature.com. Retrieved 18 June 2017.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מדעים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30129840Nature