King Cotton

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תמונה פנורמית של שדה כותנה משנת עם הכותרת "King Cotton".

"King Cotton" (בתרגום חופשי: "המלך כותנה", או "כותנה היא המלך") היא סיסמה שסיכמה את האסטרטגיה שבה השתמשו בדלני מדינות הדרום (מדינות הקונפדרציה לעתיד) לפני מלחמת האזרחים האמריקאית כדי לטעון להיתכנות של התנתקות ולהוכיח שאין צורך לפחד ממלחמה עם מדינות הצפון. התיאוריה הניחה ששליטה על יצוא כותנה תגרום לקונפדרציה לשגשג כלכלית, עצמאות, תהרוס את תעשיית הטקסטיל של ניו אינגלנד, והכי חשוב - תאלץ את בריטניה ואולי את צרפת לתמוך צבאית בקונפדרציה מכיוון שהכלכלות התעשייתיות שלהן תלויות בכותנה הדרומית. הסיסמה, שרווחה בכל הדרום, סייעה בגיוס תמיכה בהתנתקות: עד פברואר 1861, שבע המדינות שכלכלתן התבססה על מטעי כותנה נפרדו כולן והקימו את הקונפדרציה. בינתיים, שמונה מדינות תומכות העבדים האחרות, עם ייצור משני של כותנה, נשארו באיחוד.

כדי להדגים את כוחה לכאורה של הסיסמה, סוחרי כותנה בדרום סירבו באופן ספונטני לשלוח את הכותנה שלהם בתחילת 1861. החלטה זו לא הגיעה מהממשלה אלא מכך שבקיץ 1861, צי האיחוד חסם כל נמל מרכזי של הקונפדרציה וסגר למעלה מ-95% מהיצוא. עם זאת, הבריטים הצליחו לרכוש כותנה ממקורות חלופיים כמו הודו, מצרים וברזיל. בנוסף לכך בריטניה ביטלה את העבדות, והציבור הדרומי לא היה סובל תמיכה ממשלה מתנגדת-עבדות.[1]

כתוצאה מכך, הסיסמה הוכחה ככישלון עבור הקונפדרציה, מכיוון שהאסטרטגיה לא הצליחה להפוך את כלכלת הקונפדרציה למשגשגת. המצור מנע את השגת הכסף הדרוש נואשות. והכי חשוב, האמונה הכוזבת הובילה להנחות לא מציאותיות שהמלחמה תנוצח באמצעות התערבות אירופית אם רק הקונפדרציה תחזיק מעמד מספיק זמן.

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ Frank Lawrence Owsley. King Cotton Diplomacy: Foreign relations of the Confederate States of America (1931).

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא כלכלה ובנושא ארצות הברית. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32730350King Cotton