Assassin's Creed Freedom Cry

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אמונת המתנקש: זעקה לחופש
Assassin's Creed Freedom Cry
כללי
תאריך הוצאה PlayStation 3, ‏PlayStation 4, ‏Xbox 360, Xbox One:
17 בדצמבר 2013
Microsoft Windows:
19 בדצמבר 2013
חבילת הרחבה)
סוגה פעולה-הרפתקאות, התגנבות
מספר שחקנים
פיתוח יוביסופט קוויבק
הפצה יוביסופט
סדרה Assassin's Creed
דרישות תוכנה
מנוע משחק AnvilNext
מצבי משחק שחקן יחיד
פלטפורמות PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, Nintendo Switch
המשחק הקודם Assassin's Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed Freedom Cry (בתרגום לעברית: "אמונת המתנקש: זעקה לחופש") הוא משחק פעולה-הרפתקאות שפותח בידי חברת יוביסופט קוויבק והופץ בידי יוביסופט. המשחק משמש כספין-אוף לסדרת משחקי Assassin's Creed, והוא יצא במקור כחבילת הרחבה למשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag" לקוסולות המשחקים פלייסטיישן 3, ‏PlayStation 4, ‏Xbox 360 ו-Xbox One ב-17 בדצמבר 2013, כאשר הגרסה למערכת ההפעלה Microsoft Windows יצאה כיומיים לאחר מכן. חבילת ההרחבה יצאה בהמשך כמשחק העומד בפני עצמו לפלייסטיישן 3 ולפלייסטיישן 4 ב-18 בפברואר 2014, כאשר גרסת המחשב האישי יצאה ב-25 בפברואר 2014.

עלילת הסיפור מתרחשת בהיסטוריה בדיונית שמשלבת בין אירועים אמיתיים לבין אלמנטים בדיוניים ודמויות בדיוניות כאשר היא מציגה מאבק עתיק יומין בין מסדר המתנקשים שנלחם לשמור על השלום, לבין מסדר הטמפלרים שמעוניין לשלוט באנושות.[1][2][3][4] בעוד סיפור המסגרת שהתרחש בזמנים המודרנים כמו במשחקים קודמים אינו קיים במשחק זה, העלילה הראשית מתרחשת כ-13 שנים לאחר אירועי "Black Flag" בקולוניה הצרפתית של סן-דומנג (האיטי של ימינו) בין השנים 1735 ל-1737 ועוקבת אחרי אדוולה, דמות משנה דומיננטית מ-"Black Flag", שמנסה לעצור את פעולותיו של מסדר הטמפלרים באזור הים הקריבי בשם יריביהם מאחוות המתנקשים (המבוססת על מסדר החשישיון). אדוולה מוצא את עצמו נשטף לחופי סן-דומנג, שם הוא ניצב בפני מקרי השיעבוד האכזריים ביותר באיי הודו המערבית.

גרסת ה-Xbox One של המשחק קיבלה ביקורות חיוביות מהמבקרים, בעוד הביקורות לגרסאות הפלייסטיישן 4 וה-Xbox 360 היו פחות נלהבות. המבקרים שיבחו את נרטיב הסיפור ועל ההחלטה להתמקד בדמות משנה שכבר הייתה מבוססת, אך גם היו מאוכזבים מזמן המשחק הקצר ומחיסרון משמעותי בשיפור המשחקיות לעומת קודמו "Black Flag". המשחק תואר כדוגמה ראויה לציון של נושא העבדות במדיום של משחקי וידאו.

הבהרה: ערך זה עוסק בנושא תרבות ובידור, מידע מינימלי זה הוא אינפורמטיבי בלבד ואינו מהווה לגיטימציה.