תומאס גייג' (גנרל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תומאס גייג'
דיוקן של גייג' מהצייר ג'ון סינגלטון קופלי בסביבות 1768
דיוקן של גייג' מהצייר ג'ון סינגלטון קופלי בסביבות 1768
לידה 1719
פטירה 2 באפריל 1787 (בגיל 68 בערך)
לונדוןלונדון לונדון
מדינה ממלכת בריטניה הגדולהממלכת בריטניה הגדולה ממלכת בריטניה הגדולה
השכלה בית הספר וסטמינסטר
דת אנגליקניזם

תומאס גייג'אנגליתThomas Gage;‏ 10 במרץ 1719 – 2 באפריל 1787) היה גנרל בריטי, הידוע בעיקר בשנים הרבות ששירת בצפון אמריקה, כולל התפקיד שלו כמפקד של הכוחות הבריטיים בימיה הראשונים של המהפכה האמריקאית.

ביוגרפיה

גייג' נולד למשפחה אריסטוקרטית באנגליה. הוא החל לשרת בצבא הבריטי במלחמת הצרפתים והאינדיאנים, שם שירת לצד היריב העתידי שלו, ג'ורג' וושינגטון, בקרב של מונונג'אלה, בשנת 1755. לאחר נפילתה של מונטריאול לידי הבריטים בשנת 1760, הוא זכה בתואר המושל הצבאי שלה. במהלך הזמן הזה הוא לא בלט בכשרונותיו הצבאיים, אך הוכיח את עצמו כאדמיניסטרטור מוכשר.

משנת 1763 עד 1775 שימש גייג' כמפקד העליון של הכוחות הבריטים בצפון אמריקה, כך פיקח על התגובה הבריטית למרד פונטיאק בשנת 1763. בשנת 1774 הוא מונה גם למושל מושבת מסצ'וסטס, עם הוראות ליישם את חוקי הכפייה, כעונש למסצ'וסטס על מסיבת התה של בוסטון. ניסיונותיו להשתלט על מאגרי נשק וציוד צבאי של מיליציות מקומיות באפריל 1775 עוררו את קרבות לקסינגטון וקונקורד, שהיו למעשה הקרבות הראשונים במלחמת העצמאות האמריקאית. לאחר ניצחון פירוס ביוני בקרב באנקר היל הוא הוחלף בגנרל ויליאם האו, שהתמנה במקומו למפקד של הכוחות הבריטיים בצפון אמריקה באוקטובר 1775, וחזר לבריטניה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תומאס גייג' בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

תומאס גייג' (גנרל)32539860Q581935