תוכנת מצגות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דיון המלווה במצגת

תוכנה ליצירת מצגות היא תוכנה המשמשת ליצירה ולהקרנה של אוסף שקפים ממוחשב, המשמש במצגת. הפלט של תוכנת המצגות, הקרוי מצגת שקפים, מוקרן על־גבי מסך של מחשב אישי, כאשר מדובר במצגת לקהל צופים מצומצם, או על־גבי מסך גדול או על קיר, כאשר המצגת מוקרנת בפני קהל צופים גדול.

קודם לפיתוחן של תוכנות מצגות, יצרו שקופיות או שקפים מפלסטיק שקוף, והוקרנו באמצעות מקרן שקופיות או מטול שקפים (ויוגרף). תוכנת מצגות מאפשרת ליצור את תוכן ההצגה ולעדכנו בדרך פשוטה ומהירה יותר.

התוכנות המשמשות להצגת מצגות מתחלקות ל:

  • תוכנה שבה יוצרים כל שקף בנפרד, קובעים את התזמון ואת צורת המעבר בין שקפים.
  • תוכנה שלוקחת מספר תמונות דיגיטליות ועושה מהן מצגת, לרוב מצגת וידאו.

בשני סוגי התוכנה ניתן להוסיף למצגת הסברים המוקלטים מראש באחת התוכנות לעיבוד קול, מוזירת רקע וכן צלילים מתוך מאגר.

גם בתקופה בה המחשבים האישיים עבדו עם מערכת ההפעלה dos, היו מספר תוכנות ליצירת מצגות, כולל תוכנות מתוצרת ישראל שתמכו בעברית ביניהן קלבו PC. התוכנות המובילות באותה תקופה הייתה לוטוס סימפוני על תואמי יבמ, לוטוס ג'אז וקלריס אימפקט במחשבי מקינטוש.

התוכנה הנפוצה ביותר כיום ליצירת מצגות היא PowerPoint של חברת מיקרוסופט. תוכנות נפוצות פחות הן תוכנת המצגות של אופן אופיס, תוכנת המצגות המשולבת בGoogle Docs של גוגל, תוכנת המצגות Lotus Symphony Presentations המהווה חלק מחבילת IBM Lotus Symphony של חברת יבמ, תוכנות אנימציה כמו מקרומדיה פלאש, תוכנות עיבוד תמונה כמו אדובי פוטושופ ותוכנות עריכת סרטים כמו (Premier (Adobe או (MediaStudio (Ulead וכן בתוכנת Keynote של אפל ו־NeoOffice (המקבילה של אופן אופיס) בסביבת מחשבי מקינטוש.

לעיתים קורה שמצגת השקפים, האמורה לשמש כאמצעי עזר למציג, הופכת למטרה. במקום להשקיע בשיפור תוכן המצגת לשם השגת מטרת ההצגה תוך העברת המסר/המידע בצורה הכי טובה, מושקעים זמן רב וכסף רב ב"פירוטכניקה" של המצגת. יותר ויותר גוברת הדעה שהגולם קם על יוצרו.[1][2]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תוכנת מצגות בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ PowerPoint Is Evil
  2. ^ אחת האמירות הראשונות של הרמטכ"ל רב אלוף דן חלוץ לקציני צה"ל הייתה כנגד השימוש המופרז במצגות ממוחשבות, שלטענתו פוגעות בתהליך החלפת הדעות בין הקצינים, בכך שבמקום לנהל דיון מעמיק, הם בוהים במצגות ופועלים על פי סדר מוגדר מראש ללא מחשבה. עמיר רפפורט, חדל קשקשת במצגת, באתר nrg
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0