תוכנית אורורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תוכנית אורורה, המכונה באנגלית "תוכנית החקר", היא תוכנית חקר החלל ומערכת השמש. התוכנית נוסדה בשנת 2001 על ידי סוכנות החלל האירופית, ולא צוינה שנת סיומה.

מטרת התוכנית

מטרת התוכנית לקבוע תוכנית אירופית ממושכת לחקירת מערכת השמש בעזרת חללית רובוטית וטיסת אסטרונאוטים, כדי לחקור גופים המעידים על קיום חיים מחוץ לכדור הארץ.[1]

יזמי התוכנית

יוזמי התוכנית הם סוכנות החלל האירופית לאחר שהגיעו למסקנה כי חקירת מערכת השמש על ידי בני האדם היא אחת מההתחייבויות של אירופה במאה ה-21. היא פותחה בשיתוף פעולה עם ארצות רבות, ביניהן אוסטריה, בלגיה, קנדה, איטליה ועוד. איטליה תרמה את מרבית הכסף ליישום התוכנית.

הקהילות המדעיות, אקדמיות ותעשייתיות האירופאיות התבקשו להצביע על יעדים ועל המשימות המועדפות של תוכנית חקר חלל ומערכת השמש שעלולה להתקיים בעתיד.[2]

משימות

Exomars rover

משימת הדגל

בעשור הראשון של התוכנית מתוכננת התמקדות במשימות רובוטיות, כלומר חלליות לא מאוישות אשר יהיו תחת שליטה של אסטרונאוטים ומדענים מומחים. סוכנות החלל האירופית מתארת כמה משימות בתוכנית כ"משימות הדגל", והמשימה הראשונה מסוג זה נקראת "Exomars", שהיא משימה רובוטית כפולה שנועדה לספק מידע ממאדים אשר התקיימה בשנת 2016 בשיתוף פעולה עם הסוכנות החלל הרוסית. בשנת 2020, במסגרת משימה זו תישלח למאדים מעבורת בשם "Exomars rover" במטרה לחקור לעומק את מאדים תחת שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. באמצע שנות ה-2030 תתחיל המשימה האנושית הראשונה למאדים, במסגרת תוכנית אורורה.

חברי התוכנית והמצטרפים אליה מחויבים להישאר בה לפרק זמן של 5 שנים, לאחר מכן חופשיים לעזוב אותה או להמשיך להיות חלק ממנה ומהמשימות שמתקיימות במסגרתה.

  • exomars, תטוס עם חללית ללא אנשים וציוד נחיתה שתחובר עם החללית הרוסית ב-2016
  • והחללית תטוס ביחד אם החללית הרוסית ב-2020
  • המשימה הרובוטית שתדגים את תוכנית החזרה ממאדים
  • והמשימה האנושית תצא ב 2030

משימת החץ

משימת החץ תתרכז בשיפור ובדיקת הטכנולוגיה לקיום התוכנית של מאדים.

ציר זמן מתוכנן

החללית ששוגרה ב-2016
  • 2014 - הטכנולוגיה האנושית למשימות תוודא שהציוד לטיסה סביב האטמוספירה תקין
  • 2016 ו-2020 - מעבורת "Exomars Rover" תבצע משימת טיסה למאדים לחקר המשטח והסביבה של מאדים
  • 2024 - משימה אנושית לירח
  • 2026 - משימה אוטומטית למאדים
  • 2030 - המשימה האנושית הראשונה למאדים, כמשימה חצויה. ייתכן שמעבורת Ariane M תשמש לנחיתה.

ראו גם

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0