תה צהוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תה צהוב

תה צהובסינית: 黄 茶; בפין-יין: huángchá) הוא בדרך כלל תה מיוחד המעובד באופן דומה לעיבוד תה ירוק, אך עם אופן הכנה הכולל שלב ייבוש איטי וארוך יותר, שבו עלי התה הלח מיובשים וצבעם נהיה צהוב. לתה בדרך כלל יש מראה מאד צהוב, וריח שונה מתה לבן ומתה ירוק. לפעמים הריח נחשב בטעות לתה שחור.

המושג "תה צהוב" לתאר את סוגי התה האיכותיים המוגשים בבית משפט הקיסרי, בד בבד עם כך שהוא יכול להיווצר מכל סוג של תה על גבי אדניות שמש.

סוגים שונים של התה

  • Junshan Yinzhen ;君山銀針

תה סיני מפורסם, ממחוז הונאן.

  • Huoshan Huangya ;霍山黃牙

מהר הואו, מחוז אנהוי, סין.

  • Meng Ding Huangya ;蒙頂黃芽

מהר מנג, מחוז סיצ'ואן, סין.

  • Da Ye Qing ;大叶青

ממחוז גואנגדונג, סין.

  • Huang Tang ;黄汤

ממחוז זהאג'ינג, סין.

ראו גם


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0