שי ראשוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שי ראשוני (2 במרץ 1966 - 24 במאי 2018) היה איש עסקים, אלוף-משנה בצה"ל וספורטאי. מאז אבחונו כחולה ALS פעל למציאת תרופה למחלה, ועד למותו עמד בראש עמותת "פרס לחיים" (Prize4Life). חתן אות הנשיא למתנדב ויקיר העיר רמת השרון. התנדב במשטרה בדרגת תת-ניצב (המתנדב הבכיר ביותר במשטרה).

ביוגרפיה

שי ראשוני גדל ברמת השרון, ולמד בתיכון "רוטברג". קיבל רישיון טיס פרטי בגיל 17, והיה בכך הטייס הצעיר בארץ[דרוש מקור]. מאוחר יותר הוציא גם רישיון מסחרי ועבד מעט כטייס. עם גיוסו לצה"ל, התקבל לקורס טיס אך עם סיומו עבר לשרת בחיל המודיעין, שם הגיע לתפקיד קמ"ן גייס במילואים בדרגת אלוף-משנה.

בהשכלתו, ראשוני היה בעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת הרטפורד שבקונטיקט, ארצות הברית, שם נישא לתמי, ולהם נולדו שני בנים. למד לקראת תואר שני בפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, אך לא סיים. פרסם Case Study באוניברסיטת INSEAD. היה מדריך טיולים בתת-היבשת ההודית ובסין, וכן הדריך טרקים בהימלאיה. במשך מספר שנים מילא תפקיד סמנכ"ל בקבוצת פליינג קרגו, והקים חברה לניהול והפקת אירועי ספורט, מדיטרנאו 365, שיזמה והפיקה את אירועי האופניים הגדולים בארץ בשעתו, ביניהם "רוכב ישראל" "גראן פונדו גלבוע חרמון", "גראן פונדו מכתשים" ו"ג'ירו ד'איטליה בירושלים" וכן את "מרוץ החברים למען חולי ה-ALS" ברמת השרון. בעצמו, התחרה בענפי המרתון והטריאתלון, וזכה במקום שלישי בתחרות "איש הברזל" הישראלית בקטגוריית הגיל שלו באילת בינואר 2011. על פעולתו בתחום הספורט, זכה ב-2012 בתואר איש השנה של מגזין "אופניים", וב-2013 נבחר כספורטאי השנה בקטגוריית משפיע השנה בספורט של גולשי אתר "שוונג".

שי היה חבר במועצה הציבורית של תנועת "עתיד כחול לבן", הפועלת לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני על ידי כינון שתי מדינות לשני עמים.

ביוני 2016 זכה לקבל את אות הנשיא למתנדב.

באוקטובר 2016 הגיש תוכנית רדיו בגלי צה"ל והיה בכך כנראה האילם הראשון בהיסטוריה שהגיש תוכנית רדיו. (אח'"כ הגיש תוכנית נוספת).

בנובמבר 2016 זכה בפרס Masschallenge Impact על "תרומה יוצאת מגדר הרגיל לחברה"[1].

בדצמבר 2016 נבחר לאחד מ-50 המשפיעים חברתית של ידיעות אחרונות. במאי 2017 זכה באות יקיר העיר רמת השרון. ב 2017 השלים בעזרת קבוצת חברים ומשפחה את מרתון תל אביב והיה בכך כנראה המשותק / מונשם / אילם הראשון בעולם שעשה זאת. זכה על כך בתואר אירוע הספורט של השנה מטעם "שוונג". במרץ 2018 השלים גם את מרתון ירושלים.

כתב ופרסם ספר מדריך לרץ המתחיל, עם דנה צימרמן.

בספטמבר 2017 התנדב למשטרה כפרויקטור להפקת מרוץ האופניים ג'ירו דיאיטליה, אירוע הספורט הגדול ביותר שאי פעם נערך בישראל ולצורך כך הוענקה לו דרגת תת-ניצב, והוא היה המתנדב בעל הדרגה הבכירה ביותר במשטרה.

היה שותף בשני פטנטים ושלושה מאמרים אקדמיים.

התמודדות עם מחלת ה-ALS

ב-2011 אובחן שי ראשוני כחולה במחלת ה-ALS. זמן קצר לאחר מכן, החל לפעול למען חולי ALS ולמען מציאת תרופה למחלה. במסגרת זאת, ראשוני היה חבר בוועד המייעץ של הארגון האמריקאי Answer ALS וכיהן כמנכ"ל ויו"ר עמותת "פרס לחיים", שהוקמה על ידי חולי ALS ופועלת לקידום חקר המחלה על מנת למצוא לה תרופה או טיפול. העמותה היא זוכת פרס ראש הממשלה לחדשנות ויצירתיות. כחלק מההתמודדות האישית והמשפחתית עם המחלה, כתב שי עם בנו הצעיר ספר, שנקרא "אבא לא מגיע", העוסק בחוויה היום-יומית של משפחה בה האב חולה.

גם כשהיה משותק ומונשם, עדיין פעל להאצת חקר המחלה ולקידום מציאת תרופה או טיפול וכן לפיתוח טכנולוגיה מסייעת לחולים.

באפריל 2015 הוביל את עמותת פרס לחיים לזכייה בפרס Bloomberg Genesis Generation בסך מאה אלף דולר לצורך פיתוח אפליקציה למעקב אחר חולי ALS. האפליקציה זכתה גם במימון המדען הראשי.

היה חבר ב-Leadership Team של IBT - Israel Brain Technology. היה שותף מייסד בחברת הסטארט אפ EyeControl שזכתה גם היא במימון המדען הראשי, וחבר בוועד המדעי של חברת Neurosense. היה חבר בוועדה המייעצת ל FDA בנושאי ניסויים קליניים ותרופות ל ALS ופעיל להנגשת צה"ל.

הוביל צוות אינטרדיסציפלינרי לשינוי מתודת ההקשבה למטופל בבתי חולים בארץ[דרוש מקור].

בינואר 2017 פרש מתפקיד המנכ"ל ונותר בתפקיד יו"ר פרס לחיים. העמותה מציעה את פרס שי ראשוני לחולה המשפיע בעולם בחקר ה ALS. הפרס הוא שנתי בגובה $25,000.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שי ראשוני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "MassChallenge Israel Awards 1 Million NIS in Zero-Equity Prizes to Top Startups". אורכב מ-המקור ב-2016-11-26. נבדק ב-2016-11-25.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0