שיחה:תקרת הזכוכית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טיפול נשים בילדיהן - בעיה או דבר מבורך

אצטט שורה מהערך, בעייתית בעיניי: מנגנונים חברתיים הפועלים לשעתוק בין-דורי; כלומר מנגנונים חברתיים ותרבותיים המעודדים נשים לקחת על עצמן את הטיפול בבית והילדים. בעיה זו טמונה לרוב בנורמות חברתיות ובתפיסות המושרשות בנו מגיל צעיר (במודע או לא). ישנה הטמעה של תפקידים מגדריים, ביחס לחלוקת העבודה בתא המשפחתי וביחס למקצועות ואפיקי התקדמות.

שימו לב, טיפול הנשים בבית ובילדיהן, ישר כפי שעשה האלוקים, שהגבר נלחם בחוץ והאשה מעמידה את הבית, זו 'בעיה' שטמונה באי אלו תפיסות חברתיות.... ולא דבר טבעי! ומבורך שעושה טוב עם נשים וגברים כאחד.

מה דעתכם? עובד (שיחה) 01:18, 11 ביוני 2024 (IDT)תגובה

@עובד, החלפתי את המילה "בעיה", היא אכן לא הייתה במקומה לטעמי. אפרון (שיחה) 01:32, 11 ביוני 2024 (IDT)תגובה
תודה.
הסיבה שלא תקנתי רק את המילה ודי, כי בעצם כל הקטע הוא בעייתי, כי הוא מתוך תפיסת עולם של הכותב (שסובר שההתנהגות הזאת היא לא דבר שבטבע אלא 'רכישת נורמה') וקובע אותה כעובדה ברורה, שלרוב זה נרכש כך וכך (ובמיעוט בצורה אחרת...) ושולל לגמרי - אפילו לא כאפשרות לדיון - שאולי זהו דבר מושרש בטבע המגדר. עובד (שיחה) 01:43, 11 ביוני 2024 (IDT)תגובה
זה בהכרח מושרש בטבע ולא חלק מצורת ההתנהלות הרצויה על פי התורה? אפרון (שיחה) 01:55, 11 ביוני 2024 (IDT)תגובה
צא וראה בשוק של פמיניסטיות האם שילובם בעבודות הגברים באמת יעיל לתפוקה ולבטחון (ועבודת פרך במצרים היתה שהחליפו עבודתם, עבודת גברים לנשים ולהפך) אין ספק שיש עבודות שתואמות יותר לנשים (וגברים פחות יעילים לזה כגידול ילדים) ומאידך עבודות כפיים וכו'. כמובן שיש יוצאים מהכלל.
על כל פנים, ודאי שאי אפשר לכותבו כעובדה ברורה, ועוד ללא אף מקור או לכה"פ איזה מחקר אזוטרי ש'מאשש' טענה זו. עובד (שיחה) 17:58, 18 ביוני 2024 (IDT)תגובה