מכלולאים פעילים, מאז ומעולם היה ב' גרסאות בתאריך לידתו אחד - ה' בניסן תרפ"ה, 2, א' בניסן תרפ"ג, ועד עכשיו מה שהיה מקובל (בודאי בויקפדיה) שנולד בתרפ"ג ולא הסתכלו על כל העיתונים שבזמן פטירתו כתבו בתרפ"ה. אבל עכשיו ראיתי וכן כתוב בערך שהסנדק היה וכו' ואמר לאביו שיקרא לו מנשה על שם הנשיא שבאותו יום הקריב את קרבנו, נראה לי שמנשה הקריב בי"ב ניסן ולא בח' ניסן. ולפי זה הוא נולד בה' ניסן תרפ"ה, (ואין להגיד שנולד בה' ניסן תרפ"ג, - כי הרי אין שום מקור כזה. ) נא לטפל בדבר, מי שבקי וידוע מתי מנשה הקריב את קרבנו ויכול לחשבן לפי זה תודה רבה.
שיחה:רבי מנשה קליין/ארכיון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
הנה המקור לזה שנולד בה' ניסן תרפ"ה, נא לא לבטל בלי להתייחס.
כפוף לכללים מנין לך פרט פלאי זה, שקוראים לאדמו"ר מאונגוואר ארה"ב בשם 'עמרם חסידא', אני ראיתי כל מיני הזמנות שלו לשמחות צאצאיו, ובשום אחד מהם לא נכתב השם השני 'עמרם'.
האם יש לך מקור לזה?
אני רואה שמחקת בעצמך, תודה רבה. מעריך מאוד זאת, כמו אף שאר עריכותיך המוצלחות. כן תנהג אף להבא שלא לקבוע עובדות על פי השערות... (ובפרט לא ידיעות מגוחחות שכאלו).
משהו יכול להוסיף פרטים על הוויכוח שהיה לו עם רבי משה פיינשטין על סוד השנים עשר.
ראה בערך פולמוס העירוב בברוקלין, ובערך בורו פארק.
מקוה ושאר מנטרים לתשומת לב
בערך נכתב כך:
הרב קליין התכתב רבות עם רבי יעקב ישראל קנייבסקי (הסטייפלר). התפרסם בשל אלפי תשובותיו שיצאו בעשרים ואחד כרכים. הוא נודע כפוסק שמרן שייחס חשיבות עצומה למנהגי הונגריה, להם ביקש לתת תוקף הלכתי. יצא בתוקף נגד המנסים לשנות מנהג הכלה לגלח ראשה וכיוצא בזה. פעם אף ביקש הפני מנחם ממנו שיוסיף בהזמנה לחופה משפחתית את הכיתוב 'ורעייתו', כדי שידעו האורחים שאף היא מזמינה אותם.
ההקשר של המשפט האחרון לא מובן (כפי שנכתב בבקשת הבהרה). לכן מחקתי. לפליאתי עריכתי שוחזרה עם שאלה "למה לא שייך".
אני חושב שמאד מובן כוונת הסיפור, למרות שזה נשמע כמו בדיחה של הפני מנחם ולא יודע אם זה מידע אנציקלופדי (נוטה שלא).
אין נושאים ישנים יותר