בקשר לעריכה זו, לא ברור מעריכתך מה המקור ש"משהיג" של הגמרא זה בבחריין.
שיחה:היסטוריה של בחריין/ארכיון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נכון. לא הצלחתי לחשוב על צורה שתיראה נורמלי להכניס את כל המידע הזה.
ובכן, במאה ה-3 בחריין נכבשה על ידי פרס, ומשמע מהגמרא ש"פרוותא דמשהיג" הוא נמל חשוב עד שהגמרא טרחה לציין את זה ששר פרס קיבל אותו בנוסף ל-21 מלכים. בנוסף, במסכת ר"ה כג. מובא "תלת פרוותא הויין, תרתי בי ארמאי וחדא דבי פרסאי, דבי ארמאי מסקן כסיתא, דבי פרסאי מסקן מרגנייתא, ומקרייא פרוותא דמשמהיג". כלומר יש 3 נמלים (בעולם? כנראה מדובר בנמלים חשובים מאד, או שרק בהם יש תעשייה ימית לשליית אוצרות מהקרקעית, כמו שהגמרא תיארה באריכות לפני כן), שניים ארמיים ואחד פרסי. הארמיים מעלים מקרקעית הים אלמוגים (לפני כן הגמרא הסבירה ש'כסיתא' הוא אלמוגין ואיך בדיוק מעלים אותם), והפרסי מעלה פנינים. כעת, דף ויקיפדיה מציין שפנינים הם אחת מהכנסות המדינה היחידות. ולפני שכתבתי זאת, אמרתי אולי מרגנייתא זה סתם אבנים טובות? אבל חיפשתי בש"ס ותמיד בכל מקום מרגליות או מרגנייתא מקורן אך ורק בים והן גם לבנות. ולבסוף פתחתי גם מילון אבן שושן, שם הפירוש הראשון הוא "פנינה". וכך dafyomi.co.il תרגמו pearls, פנינים.
בנוסף, בדף האנגלי של ערך "בחריין" (https://en.wikipedia.org/wiki/Bahrain) מצויין שבמאה השלישית המלך ארדשיר כבש את בחריין, ובאותו זמן היא נקראה Mishmahig. וזה בערך באותו הזמן שהגמרא נכתבה!
ממש מידע מעניין ומסקרן, אם תצליח למצוא מקור מפורש לדברים נראה איך להכניס את זה, כרגע זה נחשב "מחקר מקורי" וזה לא יכול להכנס ככה, כרגע אני מוחק את העריכה, אם תמצא מקור נמשיך משם.
2 דברים: הראשונה, התחלת עם המאה ה-6, סיימת עם המאה ה-3. (גם לא ברור מתי הגמרא נכתבה)
השניה, שאתה צריך לקרוא את המדריך הזה. גם אם דבריך נכונים, לא ניתן להכניס את המידע ללא מקור.
סליחה, תיקנתי בפנים, ארדשיר כבש במאה ה-3 לספירת הנוצרים.
לא ברור מתי נכתבה הגמרא הנ"ל ביומא, אבל ודאי שחלקים מהגמרא נכתבו גם במאה ה-3.
תודה רבה, אבל העובדה שהשם "משמהיג" מתייחס לבחריין מופיעה בויקי האנגלי של בחריין, וגם בויקי האנגלי של ההיסטוריה של בחריין, לא מספיקה כדי להכניס את זה לדף העברי?
ראה המכלול:ביבליוגרפיה - יש לקרוא את המקור בעצמך ולציין אליו. תוכל למצוא כאן מקור כזה, אם יש לך גישה לגוגל בוקס.
כרגע אין לי, ננסה לחשוב על פתרון.
אין נושאים ישנים יותר