שיאולונגבאו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שיאולונגבאו

שיאולונגבאוסינית מפושטת: 小笼包, פין-יין: xiǎo lóng bāo) הוא מאכל סיני מסורתי נפוץ, סוג של לחמנייה מאודה (bāo zi) ממחוז ג'יאנגסו, ובפרט קשור לוושי ושנגחאי (שנגחאי הייתה בעבר חלק ממחוז ג'יאנגסו). בצורה המסורתית, הוא מוכן בסל אידוי מבמבוק (xiǎo lóng),[1] אשר נותן לו את השם. לעיתים קרובות מתייחסים לשיאולונגבאו כסוג של כופתאות או כיסונים, אבל הם אינם דומים לכיסונים בסגנון בריטי או אמריקאי, ויש הבדל ביניהן לכיסונים הסיניים המכונים גְ'יַאודְזֶה (饺子).

במדינות דוברות אנגלית קוראים להן לפעמים "כיסוני מרק" (soup dumpling) כי הן ממולאות במרק רותח.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שיאולונגבאו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Food Lover's Guide to the World: Experience the Great Global Cuisines. Lonely Planet Food and Drink. Lonely Planet Publications. 2014. p. 29. ISBN 978-1-74360-581-3. נבדק ב-5 בנובמבר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28238140שיאולונגבאו