שוסון או פום
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שוסון או פום (מצרפתית: Chausson aux pommes, בתרגום מילולי: "נעלי בית עם תפוחים" תיאור הנובע מהדמיון במראה המאפה לנעל בית מרושלת) הוא מאפה בוקר אישי מהמטבח הצרפתי עשוי מבצק עלים בצורת "חצי עיגול" הממולא במלית תפוחים טחונה או לא, הדומה בהרכבה למלית טארט תפוחים צרפתי.
השוסון או פום נפוץ מאד בקונדיטוריה הצרפתית (ה"פטיסרי") ביחד עם מאפי בוקר מוכרים, כגון הקרואסון, הבריוש, ה"פאן או שוקולה" (קרואסון שוקולד), הקוגלהוף ועוד.
בדרך כלל, לפני אפייה מברישים את השוסון בחלמונים פעמיים לקבלת צבע עמוק וכהה באפייה ואף חורצים את פני הבצק בעזרת כלי חד חריצים דקורטיביים. לאחר אפייה מזגגים בסירופ סוכר פשוט (מורכב מכמויות שוות של סוכר ומים 1:1) למראה מבריק ומושך.
קישורים חיצוניים
- ה"שאסון או פום" הטוב בפריז, כתבה באתר של העיתון הצרפתי "Le Figaro"
- מאיר דנון, ג'יל, ג'יל - גלגולו של קרואסון צרפתי, פוסט על קורס מאפי בוקר של בית הספר הצרפתי לבישול ואפייה "לנוטר" (Ecole Lenôtre)
22627007שוסון או פום