רים קסיס
לידה |
1987 (גיל: 38 בערך) בית חנינא, הרשות הפלסטינית |
---|---|
השכלה | אוניברסיטת פנסילבניה, בית הספר וורטון, בית הספר לעסקים של לונדון |
ספרים | The Palestinian Table, The Arabesque Table: Contemporary Recipes from the Arab World Reem Kassis |
https://www.reemkassis.com/books |
רים קסיס (בערבית: ريم قسيس; נולדה ב-1987) היא אשת עסקים, ומחברת ספרי בישול אמריקאית-פלסטינית. אף שהשכלתה במנהל עסקים ופסיכולוגיה, קסיס מתוארת בעיתונות הבינלאומית "פניו של המטבח הפלסטיני".
קורות חייה
רִים קסיס נולדה וגדלה בירושלים, לאב ממשפחה נוצרית מהגליל ולאם ממשפחה מוסלמית מג'לג'וליה.[1]
בגיל 17 היא עזבה את הרשות הפלסטינית כדי ללמוד בארצות הברית. היא למדה לתואר ראשון באוניברסיטת פנסילבניה ולתואר שני בפסיכולוגיה בוורטון. היא קיבלה בהצטיינות תואר שני נוסף מבית הספר לעסקים של לונדון.
לפני שהחלה לכתוב ספרי בישול היא הועסקה כיועצת בחברת מקינזי ושות' וכחוקרת בפורום הכלכלי העולמי.
ספריה
על עיסוקה בכתיבת ספרי בישול קסיס אמרה: ”עדיין קשה לי להודות בקול רם שאני מחברת ספרי בישול [...] כשסיימתי את הספר הראשון אמרתי שהוא יהיה היחיד, אבל מצאתי את עצמי כותבת עוד אחד.”[2] מטרתה בכתיבת הספרים הייתה לחלוק את הנרטיב הפלסטיני עם העולם, במיוחד העובדה שמנות המתוארות בעולם כמטבח ישראלי, הן למעשה מתכונים מן המטבח הפלסטיני של מאכלים הנאכלים ברחבי המזרח התיכון[3].
בשנת 2017 ראה אור ספרה הראשון, "The Palestinian Table", בהוצאת פיידון (אנ')[4]. בהקדמה לספר היא כתבה: ”מה שמחבר בין כל השולחנות הפלסטיניים הוא לא רק אוכל טוב; זה מושג הבית, רוח הנדיבות, חשיבותה של המשפחה והערך שבחיבור בין אנשים.”[5]
ספרה "The Arabesque Table: Contemporary Recipes from the Arab World Reem Kassis" ראה אור ב-2021, אף הוא בהוצאת פיידון[6].
קסיס כותבת טורים בנושא אוכל, ניכוס תרבותי[7] ועוד עבור וושינגטון פוסט, וול סטריט ג'ורנאל, לוס אנג'לס טיימס ופרסומים מקצועיים אחרים.
הכרה
ספרה הראשון היה מועמד לפרס קרן ג'יימס בירד וזכה בפרס ספר הביכורים של אגודת מחברי ספרי הבישול הבריטית (אנ'). הספר נבחר גם כאחד הספרים הטובים ביותר ברשימה של NPR בשנת 2017[8].
חייה האישיים
קסיס נשואה לאלברט (עבוד) מועד, אמריקאי ממוצא פלסטיני ומתגוררת בפילדלפיה. לזוג שתי בנות.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של רים קסיס (באנגלית)
- על סיר הבשר – מטבח ישראלי ופלסטיני בחו"ל, סרטון בערוץ "מכון ון ליר בירושלים", באתר יוטיוב
- Reem Kassis: The Arabesque Table Contemporary Recipes from the Arab World, סרטון בערוץ "Phaidon", באתר יוטיוב
הערות שוליים
- ^ Vered, Ronit. "How Reem Kassis Became the International Face of Palestinian Cuisine". Haaretz. ארכיון מ-2023-02-23.
- ^ רונית ורד, הפנים של המטבח הפלסטיני בעולם מציגה: מנת הדגל, באתר הארץ, 5 בספטמבר 2019
- ^ מאת נועה ברגר, אוכל ופוליטיקה: סוד הצלחתו של המטבח הלבנטיני בעולם, באתר השולחן, 2021-04-18
- ^ Phaidon, The Palestinian Table, Phaidon (באנגלית)
- ^ The Palestinian Table - Asif, Asif, 3 במאי 2021
- ^ Phaidon, The Arabesque Table, Phaidon (באנגלית)
- ^ Reem Kassis, Here’s why Palestinians object to the term ‘Israeli food’: It erases us from history, The Washington Post, 5 בינואר 2020
- ^ Juan Elosua, Geoff Hing, Katie Park, Matthew Zhang-Published Dec. 5, 2017, NPR's Book Concierge, NPR.org (באנגלית)
רים קסיס39606778Q59440215