ריגוט דה קונדריה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
הריגוט דה קונדריה (בצרפתית: Rigotte de Condrieu) היא סוג של גבינה העשויה מחלב עיזים שמקורה במחוז ליון בצרפת ונקראת על שם העיירה קונדריה.[1]
הגבינה קיבלה הסמכת AOC צרפתי (כינוי מקור מבוקר) מאז 2008 וקיבלה הסמכת כינוי מקור מוגן (PDO) אירופי בנובמבר 2013.[2]
היסטוריה
במקור, הפיכת החלב לגבינת ריגוט דה קונדריה הייתה אך ורק ייצור על ידי איכרים שנועד לצריכה ביתית. ייתכן שהוסיפו חלב פרה אם הייתה פרה בעדר. השם "ריגוט" נלקח מהנחלים היורדים במורדות הר פילאט הנקראים ריגול או ריגוט בפרנקו-פרובנס ובאוברן.
קונדריה היא קומונה ברון, חלק מהפארק הטבעי האזורי פילאט בחלקו המזרחי.
ייצור וצריכה
אם הריגוט מיועדת לשיווק, יש צורך במינימום שמונה ימי התיישנות.
2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | |
---|---|---|---|---|---|---|
ייצור מסחרי כולל (בטון) | 80 | 79 | 78 | 86 | 93 | 100 |
ייצור בחוות | אין נתון | אין נתון | אין נתון | 22 | 24 | 24 |
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ "Rigotte - Cheese.com". www.cheese.com (באנגלית). נבדק ב-2018-08-24.
- ↑ "Waterford blaa awarded special status by EU". The Irish Times. 2013-03-21. נבדק ב-2021-04-09.
ריגוט דה קונדריה39712115Q2089007