רות טייטלבאום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


רות טייטלבאום (שם נעוריה: ליקטרמן; באנגלית: Ruth Teitelbaum (Lichterman)‎;‏ 19249 באוגוסט 1986) הייתה אחת המתכנתות המקוריות של המחשב אניאק (ENIAC).

טייטלבאום גדלה במשפחה יהודית בשכונת פאר רוקאוויי (אנ') שברובע קווינס של העיר ניו יורק. היא סיימה תואר ראשון במתמטיקה בהאנטר קולג', ומצאה עבודה באוניברסיטת פנסילבניה, בבית הספר להנדסה על שם מור (Moore) כמחשבת מסלולים בליסטיים (כלומר מבצעת חישובים לצורכי הצבא), ולימים נבחרה כאחת המתכנתות הראשונות של המחשב המוקדם אניאק (ENIAC), אשר פותח לשם ביצוע אותם חישובים.

לצד מרלין מלצר, טייטלבאום הייתה מופקדת על תחום החישוב האנלוגי במיזם אניאק, והן חישבו משוואות דיפרנציאליות של מסלולים בליסטיים.[1] על אף שהיה לה תפקיד משמעותי בעליית טכנולוגיית המחשב האלקטרוני, לא זכתה להכרה כחלוצת מחשוב.

עם מערכת אניאק, עקרה למעבדת המחקר הבליסטית במתקן הניסוי הצבאי של צבא ארצות הברית באברדין שבמדינת מרילנד. שם עבדה במשך שנתיים והדריכה קבוצה חדשה של מתכנתי אניאק.[2]

טייטלבאום הלכה לעולמה בעיר דאלאס שבטקסס ב-1986, בגיל 62. בשנת 1997 צורפה ל"היכל התהילה" של ארגון WITI (ארגון עולמי לנשים בטכנולוגיה), לצד מתכנתות אניאק מקוריות אחרות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

  • נשות אניאק, באתר ה-IEEE (באנגלית)

הערות שוליים

  1. ^ הערך רות טייטלבאום באתר IEEE Global Network (באנגלית).
  2. ^ Martin Gay, Recent Advances and Issues in Computers, The Oryx Press, Phoenix, Arizona, 2000. ‏ עמ' 106-7.