רוקמדור (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוקמדור
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא מחוז לוט
מוצא צרפתצרפת צרפת
גבינות
סוג חלב עזים

רוקמדורצרפתית: Rocamadour) היא גבינת עזים צרפתית שמקורה במחוז לוט שבדרום מערב צרפת. הגבינה קרויה על שם הכפר רוקמדור. הגבינה קיבלה סיווג אפלאסיון בשנת 1996.

הגבינה מיוצרת מחלב עזים לא מפוסטר, בצורת עיגולים קטנים במשקל של כ-35 גרם. היא מובשלת זמן קצר מאוד: 12 עד 15 ימים. היא נמכרת גם לאחר תקופת הבשלה ארוכה ואז היא נעשית דומיננטית יותר.

נהוג לאכול אותה על טוסט. בצורתה הבשלה יותר היא מוגשת כמות שהיא כחלק ממגש גבינות שבסיום הארוחה, יחד עם יין אדום.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוקמדור בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30347679רוקמדור (גבינה)