רוסופיליה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גרפיטי בבלגרד: ״רוסים וסרבים אחים לנצח״.

רוסופיליה (Russophilia) היא הבעת אהבה וחיבה כלפי המטבח הרוסי, הספרות הרוסית, הממשל של רוסיה, ההיסטוריה הרוסית, העם הרוסי ורוסיה בכלל, המפגין כביכול את הלאומיות הרוסית למרות שאינו רוסי אתני או אזרח רוסי. המונח היה בעיקר בשימוש במאה ה-19 ונקשר לרוב ללאומיות הכלל-סלאבית, מאז שהאימפריה הרוסית וסרביה היו למדינות הסלאביות הריבוניות היחידות בזמן אביב העמים.[1]

בתקופת המלחמה הקרה, התנועה הקומוניסטית בפינלנד הייתה פעילה מאוד ובהלסינקי חיה קהילה רוסית גדולה יחסית.

רוסיה פופולרית מאוד בסרביה, גם אחרי הפלישה הרוסית לאוקראינה, תנועת הפטרול העממי הסרבית ארגנה מפגן תמיכה ברוסיה. בשל האמונה, התרבות והמורשת הסלבית, הסרבים רואים ברוסים אומה אחות. גם במונטנגרו השכנה התקיים מפגן תמיכה ברוסיה.

במשך שנים רבות, במזרח ובדרום אוקראינה היה יחס חיובי כלפי רוסיה ותרבותה. מרבית תושבי האזורים הללו דוברי רוסית ולמשך תקופה קצרה, לאחר מהפכת 2004, התקיימו יחסי ידידות בין אוקראינה לרוסיה בשנים 2010–2013. בעקבות אירועי יברומאידן היחס הפך לשלילי יותר. ישנם יחסי קרבה בין רוסיה לבין המשטר בבלארוס בראשות אלכסנדר לוקשנקו, אך לא ידועה מידת האהדה כלפי רוסיה בקרב אזרחי המדינה. ֶ במדינות אסיה יש יחס אוהד יחסית כלפי רוסיה, בייחוד במדינות ערב ובמדינות בעלות משטר קומוניסטי כמו הרפובליקה העממית של סין ובווייטנאם. כך גם באפריקה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוסופיליה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Russophile Populism - ECPS (באנגלית אמריקאית)


ערך זה הוא קצרמר בנושא רוסיה ובנושא סוציולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37924804רוסופיליה