רוטב סופרם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חזה עוף צלוי ומחית תפוחי אדמה מוגשים על גבי רוטב סופרם

רוטב סופרםצרפתית: suprême) הוא אחד מהרטבים הקלאסיים של המטבח הצרפתי. רוטב זה נחשב לאחד מ"הרטבים הקטנים" - היינו, רוטב הנוצר משילוב בין רוטב אם למרכיב אחד נוסף.

רוטב זה עשוי מרוטב ולוטה (רוטב העשוי מרביכה (שילוב של קמח ושומן) וציר בשר - לרוב, במקרה של רוטב סופרם - ציר עוף). הציר מצומצם (בישול על אש נמוכה עד לאידוי מרבית הנוזלים), ומעורבב עם שמנת או קרם פרש. כמו כן נהוג להוסיף מעט מיץ לימון לרוטב.

רוטב זה מוזכר בלארוס גסטרונומיק משנת 1938 כאחד הרטבים החשובים של המטבח הצרפתי.

שיטה אחרת להכנת רוטב זה היא שימוש ברוטב בשאמל עם ציר עוף.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28034059רוטב סופרם