רוטב טריאקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוף בטריאקי

רוטב טֵרִיָאקִי (או טָרֵיָאקִי, ביפנית 照り焼き, או テリヤキ או てりやき) משמש במטבח היפני לתיבול דגים, מאכלי ים, בשר ועופות צלויים בגריל או בתנור. הרוטב בעל טעם מתוק, מכיל רוטב סויה ומירין וסוכר שנותן לדג או לבשר ציפוי מבריק.

פרטים

השם מורכב משני שמות: האחד טרי (照り) שפרושו ציפוי מבריק שמזכיר לק, שהוא בעצם המרקם הסירופי, שנוצר עם המסת הסוכרים והגעה לקרמליזציה. והשני הוא יָאקִי (焼き), מונח בשיטת הבישול צלייה.
השימוש העיקרי ברוטב טריאקי ביפן הוא כמרינדה של דגים פירות ים ממשפחת הסרטנאים ובשר חזיר אשר נצלה על הגריל. בישראל ובארצות הברית הוא משולב בעיקר עם עופות ובשר בקר.
הכנת הרוטב לא מורכבת ונמשכת זמן קצר במיוחד (בערך - 10 דקות).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב טריאקי בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23565933רוטב טריאקי