רוטב חמאה שחורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב חמאה שחורה
beurre noir
דג ברוטב חמאה שחורה
דג ברוטב חמאה שחורה
דג ברוטב חמאה שחורה
מאכלים
סוג רוטב
מרכיבים עיקריים חמאה

רוטב חמאה שחורהצרפתית: בר נואר - Beurre noir) הוא רוטב במטבח הצרפתי. הרוטב נוצר באמצעות המסת חמאה ובישולה על חום נמוך עד אשר מוצקי החלב נשרפים ומקבלים צבע חום כהה. לאחר השחמת מוצקי החלב מוסיפים לרוטב חומצת מאכל (לרוב מיץ לימון או חומץ). הרוטב מתובל בפטרוזיליה.

רוטב זה משמש לתיבול מאכלי ביצים, דגים וירקות.

ראו גם

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

רוטב חמאה שחורה30206189Q2776427