חמאת אגוזים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
חמאת אגוזים (Beurre Noisette, לעיתים מכונה "חמאה חומה") נמצאת בשימוש רב בשיטות האפייה הצרפתיות. חמאה לא-מומלחת מומסת בחום נמוך ומופרדת לשומן-חמאה ומוצקי-חלב. באופן טבעי, מוצקי-החלב שוקעים לתחתית המחבת ואז, אם הם מחוממים בעדינות, מתחילים להשחים. כשמתקרב גון מוצקי-החלב לצבעם של אגוזים קלויים, מורחקת המחבת ממקור החימום. חמאת אגוזים קלה לשימוש הן בצורתה הנוזלית והן בצורתה המוצקה, המקוררת. תהליך הפקתה מקנה לה טעם חמים ואגוזי, והיא נודעת במיוחד כחלק מבלילות של עוגיות מדלן ופיננסייר.
השם "חמאת אגוזים" מרמז על הצבע — חום דמוי אגוז לוז.