רגלי צפרדע

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רגלי צפרדע

רגלי צפרדע הן מהמאכלים הידועים ביותר של המטבח צרפתי והמטבח הסיני. כמו כן, רגליים של צפרדע אגם נצרכות גם במקומות אחרים כמו וייטנאם, תאילנד, אינדונזיה, צפון איטליה, דרום פורטוגל, ספרד, אלבניה, סלובניה, רומניה, צפון-מערב יוון ודרום ארצות הברית.

נכון ל-2014, יצואנית רגלי הצפרדע הגדולה ביותר היא אינדונזיה, שהיא גם צרכנית משמעותית. באזורים כמו ברזיל, מקסיקו והקריביים, צפרדעים עדיין ניצודות בטבע.

רגלי הצפרדע עשירות בחלבון, אומגה 3, ויטמין A ואשלגן[1]. לעיתים קרובות מתארים את טעמן כדומה לטעמו של עוף[2] . זאת עקב טעמן העדין ומרקמן המזכיר כנפי עוף[3]. במדינות מסוימות כמו וייטנאם, מגדלים צפרדעים באופן מסחרי.

במטבחי העולם

צרפת

Cuisses de grenouille

רגלי צפרדע (בצרפתית: Cuisses de grenouille) הן מאכל מסורתי שנפוץ במיוחד במחוז אן (אוברן-רון-אלפ). צריכה נרחבת של רגלי צפרדע היא תופעה חדשה יחסית שהחלה במאתים השנים האחרונות. [דרוש מקור]

סין

מרק רגלי צפדע סינגפורי בסגנון סיני

רגלי צפרדע (בסינית: 田鸡腿) נאכלות בעיקר בדרומה של סין.

במטבח הסיני מכינים את רגלי הצפרדע במגוון דרכים כדוגמת מוקפץ, טיגון, שליקה או דייסת אורז, שהיא מאכל פופולרי במטבח הקנטונזי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רגלי צפרדע בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^
  2. ^ "Exotic Meats USA  : What Things Taste Like" (PDF). 2008. נבדק ב-2008-07-17.
  3. ^ "Frog legs - Ingredient". 2008. נבדק ב-2008-07-17.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29395832רגלי צפרדע