רברי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
מטבח | הודי ופקיסטני |
אזור מוצא | תת-היבשת ההודית |
מוצא | הודו |
גבינות | |
סוג חלב | באפלו או פרה |
רברי (הינדי: राबड़ी; אנגלית: Rabri) הוא קינוח הודי מתוק, המבוסס על חלב מרוכז ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.
הרברי מיוצר על ידי הרתחה של חלב בכלי גדול הנקרא קדהאי, לאחר שנוצרת שכבת הקרום, מורידים את הרברי מהאש ושומרים בצד.
לקינוח מספר גרסאות המכילות אגוזים, שקדים, דבש ותבלינים שונים המוסיפים טעם ומשנים את המרקם.
הרברי דומה בטעמו לקינוח הבסונדי (Basundi) ונהוג לצרוך אותו כאשר הוא קר וצונן.
היסטוריה
הקינוח הוזכר לראשונה במאה ה-14, בספר הצ'אנדימאנגל (Chandimangal), בו הוא מוזכר יחד עם ממתקים אחרים[1].
בשנת 1965, כלכלת העיר קלקוטה נכנסה למיתון ובית המשפט אסר על התושבים להכין את קינוח בטענה שהוא גורם לשימוש מוגזם בחלב.
קישורים חיצוניים
- מתכון: רברי הודי, אתר Vegrecipesofindia
הערות שוליים
- ^ Rabri | Traditional Dessert From India | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
31988351רברי