רברי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רברי
Rabri
מאכלים
סוג גבינה
מטבח הודי ופקיסטני
אזור מוצא תת-היבשת ההודית
מוצא הודוהודו הודו
גבינות
סוג חלב באפלו או פרה

רברי (הינדי: राबड़ी; אנגלית: Rabri) הוא קינוח הודי מתוק, המבוסס על חלב מרוכז ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.

הרברי מיוצר על ידי הרתחה של חלב בכלי גדול הנקרא קדהאי, לאחר שנוצרת שכבת הקרום, מורידים את הרברי מהאש ושומרים בצד.

לקינוח מספר גרסאות המכילות אגוזים, שקדים, דבש ותבלינים שונים המוסיפים טעם ומשנים את המרקם.

הרברי דומה בטעמו לקינוח הבסונדי (Basundi) ונהוג לצרוך אותו כאשר הוא קר וצונן.

היסטוריה

הקינוח הוזכר לראשונה במאה ה-14, בספר הצ'אנדימאנגל (Chandimangal), בו הוא מוזכר יחד עם ממתקים אחרים[1].

בשנת 1965, כלכלת העיר קלקוטה נכנסה למיתון ובית המשפט אסר על התושבים להכין את קינוח בטענה שהוא גורם לשימוש מוגזם בחלב.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רברי בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31988351רברי