ראצוכי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ראצוכי
Racuchy
ראצוכי בתוספת אבקת סוכר
ראצוכי בתוספת אבקת סוכר
ראצוכי בתוספת אבקת סוכר

רצוכיפולנית: Racuchy) הוא מאכל מסורתי מהמטבח הפולני מאותה משפחת מאכלים כמו הקרפ ודומה לפנקייק האמריקאי או הסקוטי.

מאפיינים

ראצוכי עשוי מקמח, חלב, ביצים, סוכר וקורט מלח. ראצוכי עשוי עם שמרים או בגרסאות אחרות, אבקת אפייה או סודה לשתייה. ראצוכי מטגנים במחבת בשמן. בפולין אוכלים ראצוכי בדרך כלל לארוחת צהריים, או לארוחת ערב, אך גם כחטיף.

ניתן לאכול ראצוכי רגיל, לפזר סוכר, או אבקת סוכר. בגרסאות חלופיות ניתן להשתמש בשמנת או בשמנת חמוצה. באזורים מסוימים מכינים ראצוכי מלוחים יותר ומוגשים עם מרק דגים או מרק פטריות במהלך ארוחת ערב חג המולד.

ראצוכי ממולא

הגרסה הפופולרית ביותר של ראצוכי ממולאת בפרוסות תפוח עץ ומוגש עם סוכר.[1] לפעמים, בגרסאות מודרניות יותר, ניתן להשתמש בפירות אחרים, למשל בננות. יש גם גרסה מתובלת מלוחה-מתוקה של ראצוכי ממולא, במילוי תפוחי אדמה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ראצוכי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Apple pancakes (Racuchy)". Best Polish Recipes. אורכב מ-המקור ב-27 בינואר 2021. נבדק ב-9 ביולי 2015. {{cite web}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37735197ראצוכי