קרופניק (מרק)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרופניק
קובץ:Krupnik zupa.jpg

מרק קרופניק הוא מרק גריסים ופטריות סמיך מהמטבח הפולני. המרק מכיל גם ירקות שונים - בדרך כלל בצל, גזר וסלרי, לעיתים גם תפוחי אדמה. הגרסה הקלאסית של המרק צמחונית, אך קיימות גם גרסאות בהן מתווספות למרק קוביות בשר ועצמות.

המרק עשוי ממוצרי יסוד זולים, ולכן נחשב כמזון עממי.

נהוג להגיש את המרק בליווי לחם שיפון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרופניק בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33248700קרופניק (מרק)