קרב צרצרים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שני צרצרים בכלובים בבייג'ינג

קרב צרצרים הוא ספורט בו משסים צרצרים אחד בשני. זוהי מסורת עתיקה בת יותר מאלף שנה, מאז ימי שושלת טאנג, אשר בשנים האחרונות זוכה לעדנה מחודשת בסין.[1] בניגוד לתחרויות ספורט אחרות המערבות בעלי חיים, כגון מלחמת שוורים או קרב תרנגולים, נדיר כי נגרם נזק חמור לצרצרים והם משוחררים בסיום הקרבות. כך שאין מדובר, לפי טענה זו, בספורט אכזר.

היסטוריה

קרבות הצרצרים טופחו על ידי קיסרי שושלת טאנג והפכו מאוחר יותר לפופולרים בקרב פשוטי העם. במאה ה-13 ראש ממשלת שושלת סונג הדרומית, ג'יה סידאו, כתב מדריך קרבות ויש המאשימים כי האובססיה שלו תרמה לנפילת האימפריה. בשנות מהפכת התרבות בסין הוגדר הספורט כתחביב בורגני לא חוקי. מסורת קרבות הצרצרים זוכה בשנים האחרונות לעדנה בקרב הדור הצעיר.

תרבות

במקאו מתנהלים קרבות צרצרים במלונות. קרבות אלו כוללים הימורים, פרסים ואף שירותי קבורה. בסין עצמה בלתי חוקי להמר על קרבות צרצרים, אולם הקרבות עצמם חוקיים ומתקיימים בערים הגדולות. בבייג'ינג מקיימת "האגודה לקרבות צרצרים" תחרויות ואליפויות. עונת הקרבות מתחילה בקיץ והאליפויות מתקיימות בסתיו, בסוף ספטמבר. הצרצרים נמכרים ברחובות ובשווקים ייחודיים. בשנת 2010 הוצאו יותר מ-63 מיליון דולר על צרצרים.

הצרצרים המובחרים מגיעים מצפון מחוז שאנדונג והם בעלי שושלות יוחסין. כל צרצר נשמר בכלי משלו, הם מואכלים על ידי מומחים לתזונת צרצרי קרבות, ותזונתם כוללת חסילונים טחונים, שעועית אדומה וכבד עז. לפני ליל הקרב.

הקרב עצמו מתרחש בקופסה קטנה, כאשר בעלי הצרצרים מדרבנים אותם לצאת אחד כנגד השני באמצעות גירוי מחושיהם במקלות במבוק דקים. המנצח הוא זה שתוקף ומבריח או משתק את הצרצר השני. בשל קוטנה של זירת הקרב מוקרנים לעיתים הקרבות על מסכים גדולים, על מנת שצופים נוספים יוכלו לחזות במתרחש. הצרצרים המפסידים משוחררים לרוב ואילו המנצחים זוכים לתהילה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרב צרצרים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ אנדרו ג'ייקובס (ניו יורק טיימס), הצרצרים בסין יוצאים לקרב, באתר הארץ, 4 בדצמבר 2011


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0