קצ'ופה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Cachupa 2.jpg

קצ'ופה הוא תבשיל ירקות ובשר ממטבח איי כף ורדה, הנחשב למאכל הלאומי של המדינה. הוא נפוץ גם בקרב הפזורה העולמית של ילידי כף ורדה.

קצ'ופה הוא נזיד המבושל בבישול איטי - עד ארבע שעות. הוא מורכב מגרעיני תירס מיובשים (אנ'), פולי שעועית, שורש קסאווה, בטטה, דג או בשר - בקר, עוף, עז או נקניק - ותכופות גם נקניק דם. לכל אי באיי כף ורדה יש גרסה מקומית משלו לתבשיל.

תוכן המרכיבים של התבשיל עשוי להשתנות לפי עושר היבול החקלאי בשנה מסוימת ולפי הישג ידה של המשפחה.

גרסה נוספת של המאכל היא קצ'ופה מטוגנת - שאריות של קצ'ופה, המטוגנות ומוגשות כארוחת בוקר ביחד עם ביצה, נקניק, או דג מקרל מטוגנים.

הקצ'ופה היא מאכל פופולרי גם בסאו טומה ופרינסיפה, שם מוסיפים לו שעועית ירוקה ופול. ככל הנראה היא הובאה לשם מכף ורדה על ידי תושבים שהוגלו לעבדות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קצ'ופה בוויקישיתוף
  • קצ'ופה, באתר אוניברסיטת מסצ'וסטס בדארטמות', מאורכב באתר Web Archive
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0