קסול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קסול
Cassole
Cassolo
קסול קלאסי
מאכל שהוכן בקסול

קסולצרפתית: Cassole; באוקסיטנית: Cassolo; בספרדית: Cazuela) הוא מיכל חרס חרוטי, מזוגג מבפנים. הקערה עשויה מחימר אדום והיא ידועה ביכולתה לשמור על חום.[1] הכלי נמצא בשימוש במובחים שונים.

מאפיינים

הקדירה היא מיכל שצורתו מזכירה מאוד את זו של כלי אחר בשם טל (בצרפתית Telle)(צר'), אם כי לטל יש ידיות ופיות מזיגה מאחר שהוא מיועד לפעילות חלבית.

מקורו של הקסול מהצורה הצרפתית של המילה האוקסיטנית cassolo.[1] כלי החרס יוצרו לראשונה באיסל (אנ'), ליד קסטלנודרי (אנ'), צרפת. הוא בנוי כקערה עמוקה עם פה רחב ותחתית צרה.[1] הקדרה כוללת לעיתים קרובות עיצוב ייחודי שנחרט בגוף שלה.[2] מנת הקדירה הצרפתית המפורסמת שנקראת קסולה קיבלה את שמה מהקערה.

ייצור

קדירות קסול עדיין מיוצרות בדרך המסורתית באיסל. במיוחד, Poterie Not Freres מזוהה כמפעל היחיד שממשיך לייצר את הקערות, אשר מיוצרות בעבודת יד.[3]

היא עשויה מתערובת של אדמה חרסית-אבן גיר מ-Lauragais ואדמה חסינה סיליקו-אלומיניום לא-אבן גיר מאזור איסל, סן-פאפול או רבל, מה שמבטיח את מוצקותו מפני זעזועים תרמיים.

לאחר מכן הקדירה עוברת לכה פנימית כדי להבטיח את אטימותו למים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קסול בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Mah, Ann (2013-09-26). Mastering the Art of French Eating: From Paris Bistros to Farmhouse Kitchens, Lessons in Food and Love (באנגלית). Penguin. ISBN 978-1-101-63815-6.
  2. ^ Osbaldeston, Peter (2009). The Palm Springs Diner's Bible: A Restaurant Guide for Palm Springs, Cathedral City, Rancho Mirage, Palm Desert, Indian Wells, la Quinta, Bermuda Dunes, Indio, and Desert Hot Springs. Gretna, CA: Pelican Publishing. p. 130. ISBN 978-1-58980-750-1.
  3. ^ Magazine (2014-10-28). SAVEUR: The New Classics Cookbook: 1,000 Recipes + Expert Advice, Tips, and Tales (באנגלית). Weldon Owen International. ISBN 978-1-61628-910-2.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37882422קסול