קמפוס ירושלים לאמנויות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קמפוס ירושלים לאמנויות
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה 20162022 (כ־6 שנים)

קמפוס ירושלים לאמנויות הוא קמפוס הכולל את הסטודיו למשחק ניסן נתיב, בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה, בית הספר לתיאטרון חזותי והמרכז למוזיקה מן המזרח. הוא נחנך ב-2022[1] בירושלים בסמוך לבית העם בירושלים ובית מזי"א לתיאטרון.

היסטוריה

הקמפוס הוקם כחלק מחגיגות 100 שנה להקמת הפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA) ו-50 שנה לאיחוד ירושלים על ידי הפדרציה לצד עיריית ירושלים, ממשלת ישראל, חברת עדן - פיתוח כלכלי בירושלים והקרן לירושלים ובהשקעה של למעלה מ-50 מיליון דולר,[2] כחלק מתוכנית כוללת לקידום התרבות והאמנות בירושלים. הקמפוס בשטח של כ-10,000 מ"ר ומיועד עבור כ-1,500 סטודנטים, תוכנן על ידי משרד אפרת-קובלסקי אדריכלים.

המתחם כולל שלושה בניינים ושטח ציבורי פתוח. בין חיפוי האבן לבין קירות הבניינים עשויי הבטון יש חלל אוויר המאפשר זרימת אוויר ובידוד. לכל בניין מרקם, שפה ואשנוב מעט שונה. השטח הציבורי הפתוח כולל כיכר מדורגת מקבילה לשיפוע הרחוב (בצד של רחוב בצלאל) ובה שבילים וצמחייה. הכיכר, בתכנון אדריכל הנוף אורי זק רייכרף, נועדה לעריכת מופעים, ימי סטודנט, כנסים וחגיגות.[3]

מתחת למתחם נבנה חניון ובו 415 מקומות חניה.[4]

במלחמת חרבות ברזל פעל בקמפוס (בעיקר בסטודיו ניסן נתיב, אך גם בשאר המבנים) "החמ"ל הירושלמי" של לב אחד, תנועת התעוררות וארגונים נוספים. החמ"ל הוקם עוד ביום הראשון של מתקפת הפתע על ישראל, והמשיך לפעול עד מאי 2024.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38861180קמפוס ירושלים לאמנויות