קמח מאידה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קמח מאידה
मैदा
מאכלים
סוג קמח
מטבח הודי, פקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים חיטת הלחם

קמח מאידההינדי: मैदा; באנגלית: Maida) הוא קמח חיטה שמקורו במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

הקמח עשוי מהאנדוספרם שבצמח הנחשב לרקמת מזון האוגרת בתוכה פחמימות, שומנים וחלבונים הדרושים להזנת הנבט[3][4][5].

קמח המאידה משמש להכנת לחמים, מאפים ומהווה בסיס להכנת מאכלים שונים: קאצ'ורי, נאן, בהטורה ופורי.

פירוש המילה "מיידה" (Maida) היא מטחנה והיא נגזרת מהמילה ההינדית מיל (Mill).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קמח מאידה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. "A life without bread and pasta? Unthinkable!". The Times of India. 2011-10-31. ISSN 0971-8257. נבדק ב-2024-05-11.
  2. flour : Encyclopedia : Food Network, web.archive.org, ‏2015-08-07
  3. מבנה הזרע – BioHeker Wiki, באתר wiki.weizmann.ac.il
  4. rsvp-khalil, אנדוספרם, באתר EatWell, ‏2010-03-07
  5. אנדוספרם - FoodsDictionary, באתר www.foodsdictionary.co.il
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קמח מאידה38625414Q1987316