קמח אטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קמח אטה
Atta Flour
Atta flour.jpg
מאכלים
סוג קמח
מטבח הודי, פקיסטני וסרי לנקה
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים חיטת הלחם

קמח אטההינדי: आटा; באנגלית: Atta Flour) הוא קמח חיטה מלא שמקורו במדינות תת-היבשת ההודית.[1][2]

הקמח עשוי מחיטת דורום והוא משמש להכנת לחמים שטוחים כגון צ'פאטי, רוטי, נאן, פאראטה ופורי.[3]

פירוש המילה "אטה" (Atta), בשפת ההינדי הוא דגן מלא.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קמח אטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ From flatbread to sandwich loaf, World Grain (באנגלית)
  2. ^ Atta | Baking Ingredients, BAKERpedia, ‏10 ביוני 2015 (באנגלית)
  3. ^ Anil Panghal, Navnidhi Chhikara, B. S. Khatkar, Characterisation of Indian wheat varieties for chapatti (flat bread) quality, Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences 18, 1 בינואר 2019, עמ' 107–111 doi: 10.1016/j.jssas.2017.02.005
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0