קים דארוך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קים דארוך
Kim Darroch
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת

סר נייג'ל קים דארוךאנגלית: Nigel Kim Darroch; נולד ב-30 באפריל 1954) הוא דיפלומט בריטי, שכיהן כשגריר בריטניה בארצות הברית. הוא התפטר מתפקידו לאחר הדלפת דיווחים מסווגים בלתי מחמיאים מטעמו לממשלתו אודות נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

ביוגרפיה

היועץ לביטחון לאומי דארוך (מימין) עם ראש ממשלת בריטניה דייוויד קמרון בפגישה עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה בארצות הברית ב-2015

קים דארוך נולד במחוז דרהאם באנגליה. ב-1975 סיים לימודים לתואר ראשון בזואולוגיה באוניברסיטת דרהאם.

דארוך החל לעבוד במשרד החוץ וחבר העמים ב-1976. ב-1980 הוא מונה כחבר הסגל הדיפלומטי של בריטניה.

דארוך מילא במשרד החוץ וחבר העמים מספר רב של תפקידים, ובהם:

  • מזכיר ראשון בשגרירות בריטניה ביפן
  • קצין קישור של משרד החוץ לפרויקט מנהרת התעלה
  • מזכיר אישי לשרים דייוויד מלור וסיימון ארתור
  • יועץ בכיר בנציגות הקבועה של בריטניה לאיחוד האירופי
  • דובר משרד החוץ וחבר העמים
  • מנהל אגף אירופה במשרד החוץ וחבר העמים
  • מנהל המזכירות האירופית של הקבינט הבריטי, שהוא היועץ הראשי לראש הממשלה לענייני אירופה
  • הנציג הקבוע של בריטניה לאיחוד האירופי (2007-‏2011)
  • היועץ לביטחון לאומי לקבינט של בריטניה (2011-‏2015)

ב-1997 מונה דארוך לעמית במסדר מיכאל ה"קדוש" וג'ורג' ה"קדוש" וב-2008 מונה לאביר מפקד במסדר זה.

לדארוך ולאשתו, לה נישא ב-1978, בן ובת בוגרים. אשתו עובדת כמורה בבית הספר הבריטי הבינלאומי בוושינגטון.

שגריר בארצות הברית

בינואר 2016 החל דארוך לכהן כשגריר בריטניה בארצות הברית. לאחר הבחירות לנשיאות ארצות הברית בנובמבר 2016 הודלף מזכר ששלח דארוך לראש הממשלה תרזה מיי אודות הנשיא הנבחר דונלד טראמפ. שבוע לאחר מכן כתב טראמפ בחשבון הטוויטר שלו כי בריטניה צריכה למנות את נייג'ל פרג', מתומכי הברקזיט הנלהבים, לשגריר בארצות הברית. ראש הממשלה תרזה מיי הגיבה על כך באומרה שמשרת השגריר איננה פנויה לאיוש ושלבריטניה "יש שגריר מצוין בארצות הברית".

ב-7 ביולי 2019 פרסם העיתון מייל און סאנדיי מברקים מסווגים שהודלפו, ששלח השגריר דארוך לממשלת בריטניה בשנים 2017 עד 2019. הם הכילו הערכות לא מחמיאות של דארוך אודות הנשיא טראמפ. בין השאר נאמר בהן כי הוא בלתי מתאים לתפקידו, חסר יכולת וחסר ביטחון, כי בבית הלבן מתנהלים "קרבות סכינים" והוא איננו מתפקד וכי כהונת הנשיא עלולה להסתיים בחרפה. עוד כתב דארוך כי המדיניות הכלכלית של הנשיא עלולה לזרוע הרס במערכת המסחרית הבינלאומית.

בתגובה להדלפה כתב הנשיא טראמפ בחשבון הטוויטר שלו שדארוך לא היה אהוד ולא היה נחשב בארצות הברית וכי הוא "לא יתעסק אתו יותר". בהמשך הוא כינה אותו "מטורף" ו"איש טיפש מאד". נייג'ל פרג' התבטא בעקבות ההדלפות כי דארוך לחלוטין איננו מתאים לשמש כשגריר בארצות הברית. ראש הממשלה מיי, שהתפטרה מתפקידה בחודש הקודם, הביעה אמון בשגריר דארוך אך דחתה את השקפתו על טראמפ. היא הורתה על חקירת ההדלפה. לעומתה נמנע בוריס ג'ונסון, המועמד הבולט להחליף את מיי, מלגבות את דארוך, והתגבש קונצנזוס פוליטי רחב על כך שעמדתו זו הפכה את המשך כהונת השגריר בוושינגטון לבלתי מעשית.[1]

ב-10 ביולי 2019 הודיע דארוך על התפטרותו מתפקידו, כחצי שנה לפני המועד לסיום כהונתו. הוא ימשיך לכהן כשגריר עד שימונה מחליפו. דארוך כתב כי המצב שנוצר איננו מאפשר לו למלא את תפקידו כפי שהיה רוצה. לאחר ההתפטרות שיבחו מיי ומנהיג האופוזיציה ג'רמי קורבין את תפקודו של דארוך בדברים שנשאו בפרלמנט הבריטי וגינו את זאת שהיה עליו להתפטר עקב לחץ בתוך ארצות הברית. דובר מטעם משרד החוץ אמר כי מתפקידו של שגריר לספק לממשלתו חוות דעת כנה ובלתי מעודנת מטעמו על הממשל בארצות הברית, גם אם השרים והקבינט אינם בהכרח שותפים לה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קים דארוך בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0