קורדון בלו (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קורדון בלו
מנת קורדון בלו שווייצרית
מנת קורדון בלו שווייצרית
מנת קורדון בלו שווייצרית
מאכלים
מוצא שווייץ
אופן הגשה עיקרית
מרכיבים עיקריים חזה עגל/חזיר/עוף, גבינה, שינקן

קורדון בלוצרפתית: Cordon bleu) הוא מאכל שווייצרי העשוי מבשר (לרוב חזה עגל/חזיר או חזה עוף), ממולא בגבינה (לרוב אמנטל, גרוייר או פרמזן) ופרוסת שינקן, מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן או חמאה.

מקור השם קורדון בלו מצרפתית, ומשמעותו "סרט כחול"[1].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורדון בלו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ פרוספר מונטיין, לארוס גסטרונומיק, שנייה, ניו יורק, ניו יורק: Crown, 2001, עמ' 340, מסת"ב 0-609-60971-8. (באנגלית).
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0