קוטלובינה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קוטלובינה
Kotlovina

קוטלובינה[1]קרואטית: Kotlovina) היא מאכל בשר קרואטי מטוגן ומבושל מהעיר זאגרב ומסביבת צפון-מערב קרואטיה.[2] זהו מאכל עונתי פופולרי הנאכל במהלך האביב והקיץ ושייך למנות קרואטיות מסורתיות.

מאפיינים

צלעות חזיר ונקניקיות מטוגנות ולאחר מכן מבושלות במיץ של עצמן. מוסיפים לתבשיל יין ותבלינים שונים. התוספות האזוריות הנפוצות להכנת המנה הן בצל, תפוחי אדמה, עגבניות, פלפלים ולתיבול פפריקה.[3]

קוטלובינה מכינים ומגישים באופן היסטורי בחוץ, אך כיום היא מנה נפוצה המוגשת גם במסעדות מקומיות המגישות מאכלים של המטבח הקרואטי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Croatian Zagorje "Kotlovina"". Food (באנגלית). נבדק ב-2023-09-02.
  2. ^ "Days of tasting Croatian tradition | Things to do in Croatia". Time Out Croatia (באנגלית). נבדק ב-2022-05-17.
  3. ^ "Kotlovina". Podravka (בקרואטית). נבדק ב-2023-09-02.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37704754קוטלובינה