קוזידו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קוזידו
קוזידו

קוזידופורטוגזית: Cozido; נהגה בפורטוגזית אירופאית: [kuziðu] ובפורטוגזית ברזילאית: [kuzidu]) הוא תבשיל מסורתי פורטוגזי של נתחי בשר מסוגים שונים וירקות. לתבשיל וריאציות שונות ברחבי פורטוגל והוא נחשב למאכל מסורתי פורטוגזי.

רקע

מקורו של התבשיל הוא באזור ביירה בפורטוגל. זהו תבשיל קדירה עשיר שכולל בדרך כלל נתחי בשר בקר, בשר חזיר, שאריות בשר שונות, נקניקים מעושנים וחלקי עוף. בקדירה עצמה מבושלים גם כרוב, גזר, לפת, אורז, תפוחי אדמה, וכרוב ירוק. התבשיל מוגש לעיתים קרובות עם שמן זית ויין אדום. באיים האזוריים נהוג להניח את הקדרה עם המצרכים בבורות שנחפרו לשם כך בשטחים עם פעילות גיאו תרמית עשירה. התבשיל מתבשל עקב החום הרב השורר בבטן האדמה ובישולו אורך מספר שעות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קוזידו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31838681קוזידו