קאזי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאזי
Qazi
מאכלים
סוג נקניק
מטבח קזחי
אזור מוצא מרכז אסיה
מוצא קזחסטןקזחסטן קזחסטן
מרכיבים עיקריים בשר טחון

קאזיקזחית: Qazi) הוא מאכל קזחי שמקורו במרכז אסיה ונחשב לנפוץ בטורקיה, אוזבקיסטן, טורקמניסטן וטג'יקיסטן[1].

המאכל מורכב מבשר בקר וסוס המיובשים, מומלחים, מעורבבים יחד עם פלפל ושום ומוגשים עם בצל וירקות.

נהוג לאכול את הקאזי לאחר בישול של כשעתיים כאשר הוא פרוס לחתיכות בעובי של סנטימטר[2].

למאכל חיי מדף ארוכים, הוא עתיר בקלוריות ועמיד בתנאי אקלים קשים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאזי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ I Ate Horse Ass in Kazakhstan, www.vice.com (באנגלית)
  2. ^ Kazy | Traditional Sausage From Kazakhstan | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34593686קאזי