צ'יוויטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'יוויטו
מאכלים
סוג כריך
מטבח המטבח האורוגוואי
מרכיבים עיקריים סטייק, לחמנייה, עגבנייה, מוצרלה, שינקן, מיונז, זיתים

צ'יוויטו (ספרדית: Chivito) הוא כריך בשר המהווה את המאכל הלאומי של אורוגוואי. הכריך עשוי לחמנייה המכילה סטייק בקר חתוך דק, עגבנייה, מוצרלה, שינקן, מיונז, זיתים, ולעיתים גם בייקון וביצה מבושלת או מטוגנת. לרוב יתלווה בצ'יפס בצד. בארגנטינה מכונה הכריך "לוֹמיטוֹ".

וריאציות

הגרסה הקנדית של המאכל מכילה תוספת בייקון. המאכל עשוי להיות מוגש בצלחת ללא לחמנייה, וילוווה בסלט אוליבייה וצ'יפס.

מלדונאדו, אורוגוואי

העיר מלדונאדו שבאורווגאי מקיימת אירוע שנתי בסביבות התאריך 19 באוקטובר המוקדש לכריך. האירוע כולל טעימת מזון, משחקי ילדים והופעות מוזיקה ומחול חיות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'יוויטו בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34470102צ'יוויטו